Науката се произнесе: Мъжете са много повече от секс машини

Доказано е, че господата, които се гушкат, изпитват по-голямо удоволствие по време на полов акт

Науката се произнесе: Мъжете са много повече от секс машини

Точно когато си мислехме, че няма изследване по отношения на секса, което да ни учуди, се оказа, че грешим. Учени от Института "Кинси" за изследване на секса, пола и репродуктивността в щата Индиана са открили, че мъжете, които се гушкат и целуват със съпругите или приятелките си, са три пъти по-щастливи от тези, които не го правят.

С други думи, те се наслаждават много повече на връзката си от останалите представители на силния пол, които избягват подобни нежности. Доказано е и че изпитват по-голямо сексуално удоволствие.

Това е доказателството, което чакахме, за да убедим мъжете, че за да има една двойка пълноценна сексуална връзка, е нужна интимност. Изследването показва, че тя е необходима, за да изпитваме пълно удоволствие, когато правим любов с половинката си. Това означава, че и мъжете се нуждаят от повече ласки, отколкото признават.

Науката се произнесе: Мъжете са много повече от секс машини

И двата пола споделят, че едва ли има нещо по-интимно от целувката. Това обаче се отнася само за по-дълготрайните връзки. Ако сте имали свалка за една вечер, завършила в леглото, не очаквайте сутринта да започне с гушкане и целувки. Поначало жените сме склонни към подобни прояви още в самото начало на връзката, докато мъжете - не. За тях това е проява на интимност, която ги уязвява. Ще трябва да се потрудите, за да спечелите доверието му.

Други изследвания пък показват, че колкото по-стабилна и дълга е една връзка, толкова по-малко интимност има в нея. Иначе казано, с времето всичко започва да се превръща в навик, а сексът става рутина, лишена от всякакви нежности. Без значение дали половинката ви не е по-целувките, или пък вече и на двамата не ви е до това, ще трябва да направите усилие, ако искате да запазите искрата.

Науката се произнесе: Мъжете са много повече от секс машини

В една връзка винаги трябва да се полага старание и от двете страни. Не ни е нужно научно изследване, за да ви го кажем. Колкото и различни да са мъжът и жената, толкова имат нужда един от друг, без значение дали става въпрос за секс, или за отглеждане на деца.

Опитвайте се да се нагаждате един към друг, за да живеете щастливо. С малки усилия ще успеете да насочите партньора си в желаната посока. И дами, бъдете по-страстни в целувките и нежни в прегръдките!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay