Няколко опасни приложения за смартфони, които е по-добре да изтриете

Няколко опасни приложения за смартфони, които е по-добре да изтриете

Не е тайна, че някои приложения източват цялата ви батерия, а други автоматично таксуват пари, събират данните на кредитната или дебитната ви карта или споделят лична информация. Десетки опасни приложения се появяват всеки ден и не могат да бъдат проследени и свалени веднага, че безопасността на вашите устройства е във вашите ръце.

Ето списък с видове приложения, от които е добре да се отървете възможно най-скоро:

  1. Безплатни игри

    Разработката на игри струва много по отношение на пари и усилия, така че ако намерите безплатна игра, имайте предвид, че разработчиците или са добавили много реклами в приложението (което обикновено се запаметява като кеш и "изяжда" паметта на устройството ви) или има шанс те да откраднат и след това да продадат личната ви информация. Така че, ако искате да си изтеглите игра, изберете някоя добре позната или прочетете внимателно условията.

  2. Приложения за бързо зареждане

    Има безброй приложения, които ви обещават, че могат да ускорят процеса на зареждане на телефона ви. Факт: нищо (включително приложенията) не може да зарежда телефона ви по-бързо, отколкото настройката по подразбиране позволява. Тези приложения са с безкраен поток от реклами, които понякога се появяват, дори ако екранът е заключен.

  3. Wi-Fi приложения

    Внимавайте с безплатните приложения за Wi-Fi, които твърдят, че ви предоставят Wi-Fi горещи точки, безплатни Wi-Fi пароли и защита на мрежата - беше открито, че някои от тях могат да откраднат вашите лични данни, включително информация за кредитни карти.

  4. Музикални плейъри от неизвестни разработчици

    Освен да изтощят батерията, да се запеметят музика в кеша, да се напълни хранилището на телефона ви и да получите реклами като "бонус", малко известните музикални приложения могат да бъдат вредни за вашия телефон, защото може да имат вградени вируси и хакерски кодове, които копират личните ви данни.

  5. Приложения, проследяващи местоположението

    Приложенията, които искат достъп до местоположението ви, не само значително скъсяват живота на батерията на вашия телефон, но могат също така да използват или продават личните ви данни. Приложения за навигация, приложения за доставка, игри като Pokémon Go и дори някои приложения за социални медии проследяват вашето местоположение. Отделете малко време, за да разгледате приложенията, които имат достъп до вашето местоположение и премахнете ненужните. И за тези приложения, които използвате, можете да проверите условията за ползване в настройките на приложението и да забраните достъпа до вашето местоположение

  6. Вградени браузъри

    Вградените браузъри често са предварително инсталирани и понякога се отварят автоматично, когато щракнете върху връзка. Тези програми не гарантират защита на личните данни или защита от вируси и значително забавят операционната система на вашия телефон.

  7. Безсмислени приложения

    Нека бъдем честни, всеки има такива приложения, които не е отварял от известно време и дори такива, които изтегляме и забравяме за тях. Твърде много приложения на телефона правят живота на батерията по-кратък, забавят системата и като вредят на телефона. Затова отделете малко и се отървете от онези, които не използвате!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay