Риалити шоу за живота на ХИВ-позитивни младежи по MTV

Риалити на MTV за живота с ХИВ

Музикалната телевизия MTV пуска документален филм, оформен като риалити шоу, посветен на живота с положителен ХИВ статус. Me, Myself & HIV е името на продукцията, част от мащабната кампания Staying Alive. Премиерата, логично, е на 1 декември (Световен ден за борба срещу СПИН) по всички канали на MTV, но и в ефира на външни медии - за страните от Третия свят. Общата продължителност на лентата е един час, но в сайта www.mtv.co.uk може да го гледате, разбит на кратки 4-минутни клипчета.

 

Главните герои в Me, Myself & HIV са Анжелика и Слим - момче и момиче, носители на ХИВ вируса,  обитаващи различни светове, но тормозени от сходни препятствия.

Слим е амбициозен DJ и музикален продуцент на 21 години от Замбия, а Анжелика е 25-годишна студентка от Минесота, САЩ. Те разказват откровено и без трагизъм историите си - от решението да си направят тест за СПИН, през положителния резултат, до всички аспекти на живота с ХИВ.

"Да изляза на светло и да бъда откровен за моя ХИВ статус беше наистина изнервящо преживяване, но промени живота ми", споделя след снимките на Me, Myself & HIV замбиецът Слим, чийто девиз е "Stay positive about your future if you are positive, and don't be negative if you are negative."

 

Острият, дори забавен на места, филм цели да разсее разпространените митове и стереотипи свързани с ХИВ, да образова младите по въпросите за превенцията и заразяването, както и да окуражи вече пострадалите младежи да говорят по-смело за състоянието си.

 

 

Кампанията Staying Alive на MTV, разработена в партньорство с Kaiser Family Foundation и Family Health International, се провежда вече 12 години и се развива в няколко посоки – създаване на видеоклипове със специални послания към младежката аудитория, поддържане на уеб сайта за сексуално здраве www.staying-alive.org и организиране на събития. Сред звездите, които са я подкрепили се отличават имената на Кели Роулант, Мери Джей Блайдж, Джъстим Тимбърлейк и Пъф Деди. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay