Терапевти разкриха как карантината промени сексуалния ни живот

Мерките за социално дистанциране, въведени за забавяне на разпространението на коронавируса, разклатиха сексуалния ни живот, за добро или за лошо.

Терапевти разкриха как карантината промени сексуалния ни живот

Спазването на 2 метра разстояние от всеки, с когото не си под един покрив, направи секса, невъзможен. За мнозина желанието за секс вече е мираж. Стресът от преживяването на пандемия разбираемо е засегнал интереса към него. Често срещано е хората да изпитват слабо сексуално желание, когато са подложени на стрес или се справят с травма.

Пандемията постави хората в спирала от емоции, водещи до стрес, умора, проблеми със съня, промени в апетита и промени в настроението. Когато двойките прекарват много време заедно, те могат да почувстват раздразнителност, безсилие, умора и проблемите лека-полека започват. Свободното пространство често е необходимата съставка за подхранване на страстта. Но това е трудно да се случи по време пандемия.

Други пък са по-възбудени. Не всеки изпитва спад на желанието. Всъщност за някои хората времето вкъщи им е помогнало да възвърнат техните сексуални навици. Секс терапевтите смятат, че комбинацията от хора, които имат повече свободно време, а нямат къде да го прекарат освен у дома, може да е причина за увеличението.

Някои двойки също са открили, че допълнителното време прекарано заедно, всъщност е възпламенило страстта в сексуалния им живот. Времето вкъщи има предимство на по-малко стресови фактори, като например да се приберете късно вкъщи заради натоварен трафик, служебни задачи, които често биват причина за отбягване на секса.

Повечето свободно време е дало шанс на някои двойки да забавят темпото и да се свържат физически отвъд половия акт. Те прекарват повече време в разговори и обръщат повече внимание на предиграта в секса.

А някои са започнали да гледат повече порно. Откакто мерките, препоръчани от здравните власти, са в сила, сайтовете за порно съдържание отбелязват чудовищен трафик. А това е така, защото хората са отегчени и прекарват значително повече време в интернет заради работата си или да убият скуката.

След пандемията изследваме самоудоволствието и мастурбираме повече. Не е изненадващо, че продажбите на секс играчки процъфтява. Занимаваме се и с проблеми с психичното здраве, които засягат сексуалния ни живот. Продължаващият стрес може да влоши психичното ни здраве и да обуслови поява на състояния като тревожност, депресия. Те не само влияят на настроението, но и могат да доведат до сексуални затруднения като еректилна дисфункция или болезнен полов акт. Освен това хората, страдащи от обсесивно-компулсивно разстройство могат да се боят от участие в каквато и да е било сексуална активност заради страх от заразяване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay