Учените потвърждават, че второто дете е по-непокорно от първото

Учените потвърждават, че второто дете е по-непокорно от първото

Ако имате 2 деца или в семейството ви има 2 деца и сте забелязали, че второто е по-непослушно и по-непокорно, това е защото е така. Последните проучвания потвърждават мита, че второто дете е по-трудно за контролиране, особено ако е момче и че редът на раждане на човек влияе върху неговия характер и живот.

Ще ви разкажем повече за това откритие:

През 2005 г. група изследователи от Университета на Калифорния, Лос Анджелис, водена от д-р Е. Блек публикува проучване, чиито резултати са неочаквани: второродните деца често са по-малко успешни в училище и в работата, отколкото техните по-големи братя и сестри.

Откритието е доста изненадващо, защото анализираните деца са от семейства, в които родителите дават равни възможности за образование на децата си. Но всичко стана ясно благодарение на проучването на икономистите от Масачузетския технологичен институт (MIT).

Д-р Дойл и неговият екип откриха, че второродните деца са с 40% по-склонни да имат проблеми със закона, отколкото техните по-големи братя и сестри, като потвърждават констатациите на колегите си.

Причината обаче не е свързана със здравословни проблеми или с по-ниско образователно ниво. Става въпрос само за родителите и за по-големите братя и сестри.

След като второто дете се появи в семейството, родителите вече имат опит с първото и се държат по-либерално. 

Препоръчително е да се положат усилия да се обърне повече внимание на вторите деца и да се контролира влиянието на техните по-големи братя и сестри, така че второто дете да не стане непослушно. Просто не забравяйте да им позволите да бъдат тези, които са.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay