Холивудската звезда Гуинет Полтроу вече има издадени две кулинарни книги. Освен с успешната си кариера в киното, тя е известна със своята страст към здравословната храна, приготвена у дома.
В своята втора книга "It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great" актрисата споделя някои от любимите си рецепти. Според нея те й помагат да отслабне, да изглежда добре и да се чувства пълна с енергия.
Колегите от Kulinar.bg ни разказаха как се приготвя едно от любимите ястия на Гуинет Полтроу и нейното семейство. Представяме на вашето внимание рецептата за японски пилешки кюфтенца.
Необходими продукти
450 грама пилешка кайма
½ ч.л. морска сол
½ пакетче черен пипер, току-що смлян
1 скилидка чесън, много фино смачкана
1 ч.л. пресен джинджифил
1 с.л. соев сос
2 ч.л. кленов сироп
2 с.л. натурално олио (от рапица, див шафран или гроздови семки)
сос Хойсин за сервиране
Начин на приготвяне
Смесете каймата със солта, пипера, чесъна, джинджифила, соевия сос, кленовия сироп. Пригответе сос Хойсин по рецептата, която се отваря, като последвате лилавия надпис горе.
Оформете кюфтенца с големината на топки за голф. Може да ги гриловате, изпечете или изпържите.
Сервирайте японските пилешки кюфтенца, поляти със соса.
Още апетитни предложения от Kulinar.bg:
Любимата храна на президента Обама
Кулинарните тайни на българските звезди: Параскева Джукелова
1 | 0 |