9 истини за любовта, които научих след развода

Разводът е неприятен, но добър учител

9 истини за любовта, които научих след развода

Разводът е много неприятна ситуация, но в същото време ми донесе щастие по начини, които не очаквах. В много отношения разводът ми помогна- превърна ме от момиче в жена. Не мога да кажа, че беше лесно, но мога да твърдя, че носи много позитиви и уроци.

Ето няколко истини за любовта, които научих след развода и нито една от тях не ме накара да се съмнявам, че любовта съществува. Вярвам, че любовта съществува. Вярвам, че любовта е там за всички, които са отворени към нея. Любовта е най-прекрасното чувство, но трябва да я ценим и искаме.

1. Противоположностите се привличат...За малко. Обикновено.

Хубаво е партньорите да са различни. Не е нужно да са абсолютно идентични, но ако двамата са абсолютно противоположни по всички начини, нещата няма да се получат. За да успеете в любовта, трябва поне да имате еднакви ценности и цели.

Например: Вие сте интроверт, а той екстроверт. Обичате различни неща и имате различни цели. Тази връзка ще просъществува, ако: имате общи цели в кариерата и живота, гледните ви точки за света се доближават. Не е нужно да сте еднакви, дори ако сте напълно различни, не е проблем, стига в края на деня да виждате света по един и същ начин.

2. Привличането е важно, но е само малка част от всичко

Да бъдете привлечени един от друг е важно, но по никакъв начин не е достатъчно. Химията е важна, но е до време. Важно е човекът, когото обичате да има също толкова красиво сърце, колкото и лице.

3. За да се ангажирате в дългосрочен план, трябва да можете да си представите бъдещето

Нещата днес са страхотни? Страхотно! Но представяте ли си бъдещето си, заедно с този човек, след 5, 10, 15 години? Дали нещата, които ви притесняват днес, ще станат по-големи след време? Обръщайте внимание дори на дребните детайли, защото след време могат да станат сериозни проблеми.

4. За да обичате наистина, трябва да приемате човека до вас напълно

Вече знаете това? Но осъзнавате ли го наистина? Приемате ли странното семейство на вашия партньор, безпокойството, пътуванията, свързани с работата, желанието да няма деца и т.н.? Обичате ли наистина този човек такъв, какъвто е или непрекъснато се опитвате да го промените? Любовта означава приемането на доброто, лошото, грозното и всичко, свързано с човека отсреща.

5. Истинската любов е лишена от всякакви злоупотреби

Разбира се, той е много добър през повечето време, но по някога просто не е такъв. Или пък тя е истински ангел, а друг път си играе със сърцето ви. Не. Съжалявам, но това не е любов. Любовта не работи по този начин.

6. Ако не можете да бъдете разделени, връзката ви няма да се получи

Нужни са двама сериозни, индивидуални човека, за да се получат нещата. Трябва да бъдете самостоятелни хора, преди да бъдете едно цяло. В противен случай, няма да се получи.

7. Любовта не може да победи всичко

Тя има сериозни проблеми? Той използва наркотици? Семейството й те мрази? Има някои неща, които любовта не може да победи. Трябва първо вие да победите тези неща. Разбира се, вие можете да бъдете подкрепа и приятел на този човек, но любовта не може да се случи, докато съществуват толкова големи проблеми.

8. Не слушате толкова, колкото казвате

Всички казваме: "Да, слушам", но наистина ли е така? Реално докато "слушаме", ние: пропускаме информация, защото сме под влиянието на емоции, защитаваме си и обмисляме как да се противопоставим, поставяме желанията си през филтър, докато "слушаме".

Наистина е трудно да слушаме активно. Това е нещо, върху което всички трябва да поработим. За да може любовта да расте, трябва да практикуваме повече слушане.

9. Вашият партньор ще ви приеме, ако наистина ви обича

Моят съпруг не ме прие напълно и съм сигурна, че и аз не съм го направила. Ако партньорът ви не ви приеме напълно, знайте, че не ви обича напълно. Приемането не означава "харесване" на лошите черти, а приемането им и обичането, въпреки тях.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay