Брак без секс – кои са признаците

Брак без секс – кои са признаците

Макар и рядко обсъждани, браковете, в които половинките не правят секс, са много по-често срещани, отколкото си мислите. Разбира се, нивата на желание у партньорите може да се колебаят с течение на времето поради редица причини – раждане на дете, здравословни причини или странични ефекти от лекарства. Съществуват и връзки, в които и двамата партньори са напълно доволни от това, че правят секс рядко или че изобщо не го правят. Но за много двойки той е неразделна част от поддържането на физическа и емоционална връзка.

Кои са признаците, които показват, че една двойка може да предпочете подобен начин на живот. Ето за какво трябва да внимавате.

Започвате да се чувствате по-скоро като съквартиранти, отколкото като интимни партньори. Физическото привличане често се подценява в дългосрочните отношения. В началото двойките се грижат за външния си вид, носят дрехи, които ги карат да се чувстват желани и добре в кожата си. Когато усетите, че започвате да се чувствате като съквартиранти, е време да захвърлите удобните дрехи и да се подготвите за интимна нощ заедно. Вземете дълга вана или душ, облечете нещо секси.

Не ви е удобно да говорите за секс, когато сте заедно. Ако никога не сте говорили открито за секс, то е много вероятно да имате период във връзката си, в който да не го правите. Общуването е от съществено значение за здравословния сексуален живот и интимността просто не може да разцъфти без него.

Отдавате цялото си време и енергия на децата. Дори да сте млади родители, които съсредоточават голяма част от времето и енергията си върху новороденото, трябва да знаете, че трябва да подхранвате и чувствата си. Важно е партньорите да общуват като приятели, имащи различни интереси освен тези към детето, за да поддържате еротичната енергия.

Сменяте канала, когато видите еротична сцена. Сексуалните сцени във филмите могат да възбудят двойките. Те могат да видят на екран нещо, което искат да опитат или може просто да им хареса да го гледат. Ако почувствате неудобство, това може да е индикация за проблем в собствения ви сексуален живот. Да можеш да се насладиш на секси сцени с партньора си е знак за сексуално здраве.

Спрели сте да флиртувате един с друг. Когато започнете да чувствате партньора си като най-добър приятел, с който искате да клюкарствате на дивана след дълъг работен ден, вместо да се свържете с него по чувствен и интимен начин, е време да върнете еротиката в брака си. Флиртувайте, правете контакт с очи, използвайте езика на тялото, за да се чувствате секси.

Партньорът ви се подиграва на сексуалното ви желание или на липсата му. Ако той редовно се присмива на сексуалния ви нагон, това не е добър знак. Всички двойки не са съвместими в секса напълно, но е важно партньорите да се съобразяват с нуждите си.

Рядко се докосвате в и извън спалнята. Може би не сте се докосвали с месеци, дори не сте се целунали за здравей или сбогом. Не се държите за ръце, докато гледате филм.

Умишлено оставате до по-късно, за да отбягвате темата за секса. Да сте в едно и също легло с партньора увеличава вероятността за секс. Ако откриете, че избягвате да си легнете, докато партньорът ви не е заспал дълбоко, може съзнателно или подсъзнателно да намалявате шансовете за секс.

Имате нереалистични очаквания какъв трябва да бъде сексът. Съсредоточете се по-малко върху резултата или върху това, което правите по време на секса, и се съсредоточете върху това как се чувствате и удоволствието, което изпитвате. Сексът, фокусиран върху дадена цел, ще създаде нереалистични очаквания и ще увеличи шанса от разочарование, ако очакванията не бъдат изпълнени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay