Готови ли сте да се омъжите?

Задайте си тези 9 въпроса.

Готови ли сте да се омъжите?

Намерили сте сродната си душа? Честито! И искате да узаконите любовта си? В крайна сметка няма нищо по-хубаво от това да се будите до любовта на живота си всяка сутрин. Но дали наистина искате това? В брака не всичко е цветя и рози. Случват се и много лоши неща.

Всъщност бракът не е това, което гледаме по филмите и за което слушаме в романтичните песни. Преди да вземете това изключително важно решение, задайте си тези 9 въпроса. И бъдете честна със себе си!

  1. Искате ли едни и същи неща?

    Много е важно да сте на един и същи етап. Бракът може да се окаже сложен, ако имате различни представи за живота си след 5 или 10 години. Трябва и двамата да сте готови на всякакви промени. Възможно е на единия от вас да му предложат работа в друга държава и естествено другия трябва просто да си събере багажа и да отиде с него. Бракът върви ръка за ръка с много изненади и вие трябва да сте наясно с това.

  2. Съвпадат ли ценностите ви?

    Освен плановете за бъдещето, и моралните ви ценности трябва да съвпадат. А ако не съвпадат до каква степен бихте променили своите?

  3. Виждала ли сте го в най-лошата му светлина?

    Изразът "в болест и в здраве" не е случаен. Бракът е изграждане на съвместен живот, който не винаги е розов. Случват се всякакви лоши неща и никой не е застрахован. Трябва да сте готова да се грижите за него, когато е болен, да му помагате финансово, когато остане без работа. И разбира се да получавате същото в замяна.

  4. Харесвате ли го?

    Това не е подвеждащ въпрос. И не става въпрос за това дали харесвате външния му вид. Харесвате ли го наистина? Можете ли да понесете да слушате глупавите му шеги до края на живота си? Когато отидете на разходка в гората и се загубите, ще се чувствате ли сигурна, защото той ще ви намери? Щом ще прекарате остатъка от живота си заедно, трябва да го харесвате напълно. Без да очаквате, че ще се промени.

  5. Приемате ли миналото му?

    Всеки има тъмна страна. Но си помислете дали можете да приемете тази тъмна страна на партньора си. Миналото, добро или лошо, е направило партньорът ви това, което е в момента. Но ако има нещо, което ви притеснява, оправете го преди да сте си казали "Да". Не си мислете, че пръстените ще оправят проблемите във връзката.

  6. Финансово съвместими ли сте?

    Споделянето на общи разходи може да се окаже проблем. Например ако вие искате да спестявате, а партньорът ви харчи пари за глезотии като дрехи, кола и т.н. ще се получат неразбирателства. Парите са един от основните източници на напрежение в отношенията, така ще трябва да сте на едно ниво.

  7. Вярвате ли си един на друг?

    Трябва да вярвате на бъдещия си съпруг на 100%. Ако не е така, по-добре изобщо да не става ваш съпруг. Доверието е едно от най-важните условия за успешен брак. Уверете се, че и при вас го има.

  8. Колко често ще правите секс?

    Сексуалната съвместимост е от съществено значение. Ако сексуалните ви отношения не вървят и бракът ви няма да се получи. Ще имате много грижи-деца, ипотеки и т.н., но дали тези неща ще пречат на секса? Или промяната в телата ви?

  9. Способни ли сте да комуникирате помежду си?

    И не става въпрос за това дали ще си пишете съобщения през обедната почивка. Трябва да сте способни за разрешавате всеки проблем като го обсъждате и измисляте решение заедно. Трябва да можете да комуникирате един с друг!

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay