Защо отказвам да ревнувам партньорите си от бившите им?

Ревността е едно много излишно чувство

Защо отказвам да ревнувам партньорите си от бившите им?

Животът ни е осеян с бивши: бивши гаджета, бивши приятелки, бивши съпрузи, бивши версии на нас самите. "Бивша" е тема табу. Това е тема, която е извън границите на позволените разговори. Потенциална заплаха във всяка връзка. Това се наблюдава в почти всяка връзка. Защо толкова много хора се чувстват некомфортно от съществуването на бившите?

Никога не съм разбирала това мислене, относно бившите. Те са просто част от живота на всеки човек. Вместо да се чувствам заплашена от тях, мисълта за тях ме утешава. Вместо да ревнувам, аз съм благодарна. И не защото съм по-добър човек, а напротив, защото не съм. От опит знам, че ревността от бившите не води до нищо добро. Освен това те са част от живота ни, която е от съществено значение за изграждането ни като личности и разбирането на миналото. Те са отговорни и за изборите, които правим. В тези неща няма нищо лошо, дори напротив.

Един от любимите ми цитати е : "Животите ни се оформят от тези, които ни обичат и от тези, които отказват да ни обичат". Всеки човек е плод на миналото си и това включва и хората от него. Предишните ми връзки ме оформиха като човек и ми помогнаха да разбера точно какво търся в един мъж. Затова съм много благодарна на бившите си.

Доста често ни се налага да се срещнем с тези бивши. И тогава имаме право на избор. Да ревнуваме или да не ревнуваме, да се държим добре или не. Преди да се поддадете на чувството за ревност, се замислете, че тези отношения са приключили с причина.

Разбира се, има ситуации, в които ревността е оправдана. Например, ако партньорът ви има навика да спи с бившите си или ако двамата поддържат отношения, без вашето знание. Това е ревност, породена от подозрително поведение, която е много различна от неоправдана ревност, породена от самото съществуване на бившата.

Ако имате една здрава и силна връзка, мисълта някои от двамата да се върне при бившия си партньор, е абсурдна и непривлекателна.

Най-големият ми проблем с ревността е, че тя е абсолютно безсмислена. Хората губят часове в ненужна драма и спорове. Това е напълно излишно. Ревността не прави връзката по-стабилна, а напротив. Подкопава доверието и разваля всичко. Така че, ако сте от ревнивия тип хора, освободете се от това негативно чувство и животът ви ще бъде по-хубав

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay