Мъже споделят 8 причини, поради които някои жени остават сами

Мъже споделят 8 причини, поради които някои жени остават сами

Всеки от нас има поне една приятелка, която е умна, красива, привлекателна, но е недоволна от любовния си живот и винаги е сама. Всички хора се чудят какво не й е наред и защо се получава така. И тъй като това е тема, която засяга много хора, решихме да разберем какво е мъжкото мнение по въпроса.

Мъже споделят 8 причини, поради които някои жени винаги са сами. Вижте кои са те:

1. Винаги са в лошо настроение

Социологът Джес Карбино проучва поведението на хората в популярни уебсайтове за запознанства. Оказва се, че много жени се опитват да имат същите изражения на лицето на снимките си, като тези, които моделите правят на снимките за кориците на списанията, което ги кара да изглеждат студени, арогантни и горди.

Когато мъжете избират партньор, те предпочитат снимки на усмихнати, отворени жени, които изглеждат мили и приятни.

2. Отдават прекалено голямо значение на брака

Ако една жена иска да се омъжи твърде много, това може да изплаши мъжете. Ако всичко, което има значение за една жена е бракът, тя започва да гледа на мъжете като на кандидат съпрузи, а не просто като на партньори. Тя не мисли за това какъв е човекът, а дали е семеен тип или не. 

3. Винаги усложняват нещата

Много жени са склонни да бъдат твърде драматични и да четат прекалено много между редовете, когато не трябва. Има разлика в начина, по който мъжете и жените мислят. Повечето мъже имат ясен и логичен ум и жените често отделят твърде голямо внимание на ненужни подробности.

Разбира се, не можем да променим начина, по който мислим, но не бива да драматизираме толкова много. По-добре е жените да не използват неясни фрази като "Имам чувството, че нещо не е наред". Те нямат смисъл за мъжете. 

4. Не могат да обичат мъж

Мъжете и жените не винаги говорят на същия език на любовта. Психолозите са убедени, че мъжете трябва да усещат уважението на партньора си, а жените ценят изразяването на романтичните чувства.

Както и при всичко друго, важно е да се намери равновесие. 

5. Нуждаят се от много неща

Социалните изисквания за мъжете са по-високи от тези за жените. Те трябва да печелят много, за да осигурят добър живот на своите семейства. Те трябва да бъдат по-силни, по-умни и по-спокойни от нас. Въпреки това, някои жени са готови да разгърнат цял списък от изисквания за своя потенциален партньор и дори не мислят за това, което ще му дадат в замяна.

Дори идеалният мъж би избягал от този тип жена. 

6. Не се интересуват от външния си вид

Много мъже смятат красотата на жената за най-ценния й актив. Разбира се, нейният характер, интелигентността й и други личностни черти са също така важни, но външният вид е първото нещо, което хората (не само мъжете) забелязват.

Стилни жени с добра поза и приятна усмивка правят добро впечатление. И няма значение дали отговарят на модерните стандарти за красота или не. Важнон е да отбележим, че изкуствените мигли, коси, устни и многото грим отблъскват мъжете. 

7. Живеят в свой собствен розов свят

Приказките на Дисни и филмите са развалили живота на много хора. Клишетата, използвани в романтичните филми, са толкова далече от реалността, че малко мъже биха могли да се впишат в тях. Разбира се, не означава, че мечтателите не могат да срещнат любовта, но трябва и двамата да имат такова мислене, за да се получат нещата.

8. Решават всичко сами

Терминът "силна и независима жена" отблъсква мъжете. Жените, които използват тази фраза искат да правят всичко сами и реално не се нуждаят от мъж. Мъжете не се нуждаят от командир, а от половинка. Дори е добре по-някога да показваме, че сме по-нежния пол.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

12 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay