Предупредителни знаци в поведението му, които подсказват, че той иска да скъса с вас

Взаимоотношенията са сложни: независимо дали с вашия партньор сте заедно от години или току-що сте излезли от фазата на медения месец, невинаги е лесно да разберете душевното състояние на партньора си. Когато и двамата сте изпаднали в рутина, може бързо да бъдете заслепени, когато партньорът ви внезапно разкрие, че не е щастлив във връзката. Ако се притеснявате, че вашият партньор може да ви е разлюбил, има ранни предупредителни знаци, които не трябва да се пренебрегват.

Блуждаещи очи

Когато вие и вашият партньор водите интензивен разговор, отделете малко време, за да забележите накъде гледа той. Директният зрителен контакт често се възприема като знак на уважение – хората, които гледат някого директно в очите, е по-вероятно да казват истината.

Ако вашият партньор гледа нагоре към тавана или надолу към пода, когато се опитва да отговори на въпрос, той може да решава каква информация, ако изобщо иска да сподели с вас. Това се нарича "точка за мислене" – когато вашият партньор многократно гледа в определена посока, докато говори, това може да означава, че се чувства неудобно или крие нещо. Разсеяният поглед е ясен индикатор, че му е трудно да остане в разговора. Избягването на зрителен контакт като цяло е огромен червен флаг.

Забележете къде партньорът ви поставя ръцете си, когато говорите

Страстните жестове с ръце показват заинтересованст. Когато пък вашият партньор държи ръцете си на гърдите си, той "споделя" сърцето си с вас. За разлика от това, поставянето на ръцете в джобовете или зад гърба може да означава, че партньорът ви не слуша или не се интересува от темата.

Вашият партньор може да избере да скръсти ръце. Това може да е начинът му да остане в "самозащитено пространство", като се чувства по-сигурен, когато поставя бариера между вас двамата, както физически, така и емоционално.

Имате чувството, че той не ви слуша

Ако вашият партньор се чувства неспокоен във връзката, той може да започне да проявява нетърпеливи навици, като например да бърза да завърши разговора ви. Това може да се случи както в групова обстановка, така и в личен разговор. Той може да ви прекъсне, докато разказвате история на приятели или да използва думи, които предполагат, че не знаете за какво говорите. той може да използва и паразитни звучи като "да, да" или "ъ-ъъ", за да покаже своята незаинтересованост, когато говорите директно с него. Това поведение може да започне незабележимо и да се разраства с течение на времето, което го прави трудно забележимо след известно време.

Физическо дистанциране

Един от най-големите индикатори, че вашият партньор може да обмисля раздяла е, ако той не се интересува от близост с вас. В една връзка хората търсят внимание, близост и интимност. Когато тези неща спрат да се случват, може да започнете да усещате как дистанцията между вас и вашия партньор нараства.

И все пак езикът на тялото не е единственият начин да разберете намеренията на партньора си...

Важно е да не се фокусирате толкова много върху езика на тялото на партньора си, че да забравите да вземете предвид контекста на заобикалящата ви ситуация. Той може да е по-интровертен или изтощени след работен ден и няма да има какво да ви каже. Партньорът ви може да ви възприема като безопасно място, където да излее и разтовари чувствата си за лошия си ден върху вас, което може да бъде погрешно изтълкувано като разочарование във връзката.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay