Любовта има 5 етапа и само най-силните двойки преминават етап 3

Любовта има 5 етапа и само най-силните двойки преминават етап 3

Експертите смятат, че всички взаимоотношения преминават през определени етапи и един от тях е доста критичен. В тази статия ще разгледаме тези етапи и ще знаете за какво да бъдете подготвени.

Много е интересно, че всички двойки преминават през едни и същи етапи...

1. Нова любов

Тъкмо сте срещнали някой специален и всичко е във "фазата на медения месец". Имате пеперуди всеки път, когато видите новата си любов, всяко докосване е електрическо и всяка целувка е безкрайна. Поглеждате телефона си на всеки няколко минути, за да видите дали имате съобщение от него. Дълбоко в себе си знаете, че изглеждате глупаво, но на кой му пука?!. Е, очевидно сте влюбена!

Много е важно да запомните как се чувствате в тази фаза, тъй като ще е хубаво да си припомняте през следващите етапи.

2. Започвате да се установявате като двойка

Смятате, че нещата са сериозни и сте готови да се обвържете. Обикновено на този етап хората заживяват заедно и вече се наричат "двойка". В тази фаза обикновено хората осъзнават, че не всичко е толкова прекрасно, колкото са мислели до сега. Все още се стараете да прекарвате много време заедно, споделяте си всички мисли и чувства, питате другия как е минал деня му и т.н., но в един момент рутината започва да надделява.  Това е като откриването на разликата между пътуването и емиграцията, дестинацията е същата, но отговорностите са напълно различни. 

3. Появяват се рутината и разочарованието

Все още имате силни чувства към другия, но нещо изглежда различно. Не се чувствате толкова развълнувани, че прекарвате всяка минута заедно, както сте свикнали. Всекидневните отговорности, сметки, трудови ангажименти и домакинска работа пречат на романтиката, а понякога се чувствате в капана на цялата тази рутина и започвате да се питате дали сте направили правилния избор. Това е най-опасната част от връзката и ако успеете да я прескочите заедно, има голяма вероятност най-трудната част да приключи.

Работете върху запазването на искрата, вашият партньор е все още същият човек, в който сте се влюбили. Опитайте се винаги да си спомняте чувствата, които сте изпитвали в началото. 

4. Стабилност

На този етап се чувствате много сигурни във връзката си, виждате се един друг, такива, каквито сте в действителност. Може да не се чувствате сякаш летите в облаците, както в етап 1, но третата фаза на мизерията е приключила. Научили сте се също така да си давате малко пространство, разбирате, че вашият партньор може да има свои собствени предпочитания, хобита и навици, и това е добре, не трябва да бъдете като сиамски близнаци през цялото време.

5. Отдаденост

Ако стигнете до този етап, поздравления, станали сте истински екип за цял живот. Вече се чувствате невероятно удобно в тези отношения. Разбрали сте, че всеки от вас е различен, но въпреки това се допълвате страхотно.
Вече знаете, че любовта ви е истинска и може да се справи с всяко предизвикателство. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay