Малката тайна на сгодените

Предложението за брак може да бъде и доста неловко

Малката тайна на сгодените

Представете си как се чувствахте по време на сърцераздирателния разказ на вашата току-що сгодена приятелка. Сигурно сте започнали да мечтаете и на вас някой да ви свали звездите, за да се омъжите за него. Но не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Всъщност е доста украсено и преувеличено.

Сгодените няма да си го признаят, но е твърде вероятно техният специален момент, включващ заветното предложение, да не е бил чак толкова специален. Впрочем такава опасност грози и вашия годеж. Дори всичко да е перфектно - от романтичната обстановка до чувствените слова на вашия избраник, едно предложение за брак би могло да бъде доста неловко.

Причините за това биха могли да бъдат няколко. Някои от вас може би вече имат изградена представа за радостния миг, която обаче не е особено реалистична. Също така би било меко казано странно да гледате някого как прави две нетипични за него неща, само и само вие да се почувствате на седмото небе от щастие: да коленичи на земята и да ви отправи предложение за брак с разтреперан глас. Само че може това да не се припокрива с устойчиво настанилите се във вашето съзнание представи.

Не че сгодените дами лъжат, че са имали най-страхотното преживяване някога. Ала съкровеното признание, че годежът не е кой знае какво, е едва ли не тема табу. Само че то не би могло да повлияе нито на сватбените емоции, нито на миговете по време на съвместния живот, които ще са много по-перфектни и без предварителен план за действие от страна на силния пол.

А вие сгодени ли сте? Разкажете как мина вашия специален момент, но бъдете искрени! Нека развенчаем мита, че на всички годежите са били перфектни, само нашите - не.

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 03.07.2012|09:29
При мен нямаше никакво предложение, нямаше и пръстен:( Просто забременях и се наложи да решим дали да се оженим и да рода детето или не.В крайна сметка нищо романтично не се случи.
6
Не е посочен 03.07.2012|09:00
От разкази на мои приятелки и аз съм слушал;а за красиви предложения за брак. Много е яко как го пресъздават хората. Всъщност когато това се случи, не е кой знае какво, вълнението идва после.
5
Не е посочен 02.07.2012|19:45
Аз бях сгодена, но мисля, че получих предложението само от страх, за да не тръгна да се развявам с разни други. В крайна сметка не се стигна въобще до брак (което е по-добрата опция май, пред алтернативата да си с човек, който ти няма доверие). Но ставах кума на една сватба. На булката й предложиха брак на Айфеловата кула. Поне 5 пъти съм я карала да ми разказва как е минало и всеки път питах за реакциите на околните - "Ами, пляскаха отговаряше ми". Като се замисля колко предложения на брак е видяла тая Айфелова кула зле ми става. Лично аз предпочивам да разбирам, че ме обичат с други жестове, а не с клишета.
4
Не е посочен 02.07.2012|14:19
Има доста интересни предложения за брак,важното е да ти дойде от вътре и тогава го на направиш!
3
Не е посочен 02.07.2012|14:09
Надявам се все пак, когато ми се случи да е малко по специално, не да изглежда нелепо, но все пак да не е съвсем ежедневно
2
Не е посочен 02.07.2012|12:45
Важното е да има истинско и постоянно влечение към партньора във всяко отношение,взаимно разбирателство,деликатност,проява на интерес къ работата и хобито на другия-накратко да се иска само неговото добро!А това как ти е предложил,за мен никога не е било толкова важно!
1
Не е посочен 02.07.2012|09:28
честно казано,моята половинка вече няколко пъти ми е предлагал брак и то далеч не с коляно на земята или разтреперан глас и всеки път това за мен е наистина вълнуващо и страхотно изживяване просто защото човекът,който обичаш ти показва,че за него си единствена
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay