Маникоти от патладжан

Маникоти от патладжан

Днес ще ви представим една алтернатива на традиционната паста, която е не по-малко вкусна. Маникотите от патладжан са по-нисковъглехидратни, което ги прави чудесен вариант за вкусна и сравнително здравословна вечеря. 

Необходими продукти:

2 големи патладжана 

сол

2 с. л. зехтин

2 ч. рикота

1/2 ч. заквасена сметана

1/2 ч. настърган пармезан

1/4 ч. накъсани листа босилек

2 с. л. пресен магданоз + още за поръсване

кората от 1/2 лимон

черен пипер

щипка червен пипер

2 ч. сос Маринара

1 ч. настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. 

Нарежете патладжаните на филийки и ги наредете в тава, върху хартия за печене. Поръсете ги със сол и оставете да престоят 15 минути. 

Попийте влагата с кухненска хартия. 

Поръсете патладжана със зехтин и го сложете да се пече- около 10 минути. 

В средно голяма купа смесете рикотата, сметаната, пармезана, босилека, магданоза, лимоновата кора. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер. 

Докато патладжана е още топъл, сложете по една лъжица от плънката и навийте патладжана на ролца. 

Сложете тънък слой сос Маринара в една тавичка. Наредете отгоре ролцата от патладжан, след това останалия сос Маринара и поръсете с настърганата моцарела. 

Печете около 20 минути. 

Поръсете с магданоз и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay