За впитите нокти има и друго решение

Причини и решения

За впитите нокти има и друго решение

Проблемът впит нокът звучи митологично до момента, в който не се сблъскате с него и не осъзнаете, че появата му е свързана с дискомфорт и болка, при това напомнящи за себе си с всяка крачка, която правите. Много често препоръката е кратка и кардинална – отивате при хирург, за да извади нокътя. Звучи стряскащо, но по-стряскащото е, че след манипулацията предстоят месеци, в които нежната кожа под нокътя стои оголена и изключително чувствителна. Растежът на нов нокът е бавен процес, а вероятността да израсте увреден нокът, който отново да се впие е много голяма.

Причини за появата на впит нокът

Една от основните причини е неправилното изрязване на ноктите в ранна детска, юношеска и по-зряла възраст. Не е желателно да изрязвате ноктите на краката нито твърде много, нито да ги оставяте да стърчат от възглавничката на пръста. Когато ги оформяте, имайте предвид, че е препоръчително скосяването на ъглите им да е съвсем леко, без да се стига до овална форма. Другата основна причина е носенето на неудобни обувки, в които пръстите на краката са силно притиснати. В повечето случаи правим компромис с комфорта на краката ни в името на модните тенденции. Истината е, че обувките трябва да са преди всичко удобни, да не са нито прекалено тесни, нито широки. Не рядко причина за поява на впити нокти е анатомична промяна на ходилото и свода, което води до неправилно стъпване. Генетичната предразположеност и анатомичните особености на ноктите на краката са друга причина. Така, например, предразположени към поява на впити нокти са хората с тънки, странично плоски нокти с по-изпъкнали и обемни хълмчета от двете страни. Друга причина са гъбичките по ноктите и травмите в областта на нокътната матрица, причинени от инфекции и други заболявания. Допълнителни предпоставки за поява на впити нокти са наднормено тегло, не достатъчно добра хигиена и обилното потене на краката.

Препоръки

Посещавайте поне веднъж на два месеца педикюрист. Добрият професионалист ще следи състоянието на ноктите ви и при поява дори на най-малкото съмнение за впиване, ще предприеме необходимите действия за овладяването му. Ако вече имате впит нокът, сдобийте се с Омекотител за нокти SNB Professional, с помощта на който ще намалите болезненото усещане. Той омекотява твърдите ъгли на ноктите и кожната гънка и така тушира болката и дискомфорта от притискането. Често правете топла (но не гореща!) баня на краката в леген с разтворени Активни соли за педикюр SNB Professional. Това ще омекоти ноктите и ще ги направи по-лесни за обработване. След банята нанесете Охлаждащ и освежаващ лосион на SNB Professional, който допълнително омекотява, дезодорира, почиства и хигиенизира кожата на краката.

И най-важното! Запишете си час за консултация с някой от специалистите от Центъра за професионално обучение към Стар Нейлз – България, преди да отидете при хирург. Те са едни от първите професионалисти в България, които коригират впити нокти с помощта на зулци-протектори, активно залепващи се шини Podofix и 3ТО (висша хуманна Ортониксия). Методът на първо място е ефективен и след това е безболезнен, а специалистите, които го прилагат, са едни от най-добрите професионалисти у нас.

Консултация със специалистите от Център за професионално обучение към Стар Нейлз – България можете да направите в София на ул. "Дунав" 38 или в Пловдив на ул. "Петко Д. Петков" 23, ет. 5 с предварително записан час за консултация на 02 983 61 63 (за София) или 032 621 151 (за Пловдив).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay