Месецът на раждането ви влияе върху вашето здраве и характер

Месецът на раждането ви влияе върху вашето здраве и характер

Хората, родени през май, са склонни да бъдат оптимисти, докато родените през ноември са склонни да гледат на света през противоположната страна. Много изследователи са се опитали да разберат колко различен може да бъде човек въз основа на сезона и месеца, в който е роден. Едно проучване казва, че сезонът на раждане и месецът на раждане могат да повлияят на вашата личност и умения. Всъщност и вашето здраве, според данните, събрани от 1,7 милиона души. 

Януари

Ако сте родени през януари, освен че сте родени през зимата, сте и през първия месец на новата година, което означава много различни възможности. Всъщност хората, родени през януари, са склонни да правят кариера в медицината или да събират дългове или дори да станат спортисти. И е по-вероятно да станат креативни и известни.
Вашето здраве обикновено е по-добро от средното и вероятно сте защитени от повечето проблеми, само не и от сърдечно-съдови заболявания. Емоционалното здраве обаче би могло да изисква повече защита и внимание: шизофренията и биполярното разстройство са твърде често срещани сред родените през януари. 

Февруари

Родените през февруари са по-щастливи в живота и в кариерата си. Също така има голяма вероятност да сте се родили преждевременно. Това означава, че сте били по-леки като бебе, но като възрастни може да сте и по-ниски. Февруари е и месецът на творчеството и може би следвате кариера като художник и дори ще станете известен човек.

Що се отнася до здравето, вие сте доста защитени от заболявания. Освен това може да имате известна защита срещу неврологични, както и респираторни и репродуктивни заболявания.

Март

Март е месецът, в който приветстваме слънцето и ако сте родени през този месец, тогава вероятно търсите по-слънчевата страна на живота. Също така, повечето хора, които са родени през пролетта, могат да бъдат изложени на хипертимия, което означава, че те винаги са в добро настроение и позитивни.
Що се отнася до здравето, родените през март може да трябва да следят сърдечно-съдовата си система.

Април

Подобно на хората, родени през март, априлските бебета са много по-позитивни в сравнение с хората, родени през зимата, лятото и есента. Що се отнася до кариерата, априлските бебета могат да имат шанса да избират измежду различни възможности за кариера.

Имате много добра защита срещу общите здравословни проблеми (но все пак трябва да се грижите за сърдечно-съдовата си система). Освен това имате малък шанс да имате ADHD. 

Май

Ако сте родени през май, може да се смятате за късметлия, както изглеждат повечето хора, родени през този месец. Вие сте родени оптимисти. Ако гледаме от кариерна гледна точка, не трябва да бъдете фокусирани върху една кариера. 

Същото важи и за здравето. Родените през май обикновено не са склонни към никакви високорискови заболявания и имат висока цялостна защита срещу тях. Според проучвания обаче, въпреки че са оптимисти, те също са склонни към депресия.

Юни

С всички положителни вибрации, които имат хората, родени през март, април и май, хората през юни също го имат. Те обаче са по-податливи на промени в настроението и могат да "включват" и "изключват" щастието си наистина бързо. Родените през този месец могат да имат големи академични постижения.
Здравословно, може да има леки респираторни и сърдечно-съдови рискове, но хората, родени през юни са здрави като цяло. Освен това може да имате известна защита срещу репродуктивни заболявания.

Юли

Според проучване, ако сте родени през юли, може да имате способността да саморегулирате емоционалния си живот и да контролирате агресията си. Що се отнася до талантите, повечето родени през юли имат артистична страна и може да са левичари.

Що се отнася до здравето, може да имате защита срещу репродуктивни проблеми. Освен това жените, родени през юли, може да навлязат в пубертета малко по-късно.

Август

Да се родиш през август означава по-малко академични цели. Според статистиката повечето хора се раждат през август. Освен това може да имате този блясък, да бъдете оптимисти и да излъчвате позитивността, която имат хората, родени през пролетта.

Що се отнася до здравето, промените в настроението, които идват с прекалено положителни резултати, няма да ви изложат на риск от биполярни заболявания. Всъщност хората, родени през лятото, имат най-малък шанс да го получат. Отново, ако сте жена, може да сте влезли в пубертета по-късно, което също означава по-здравословен живот в зряла възраст.

Септември

Хората, родени през есента, обикновено имат ниски нива на депресия. Но ако сте родени през септември, може да откриете, че се борите с това и успявате. 

Родените през септември са с умерен риск от развитие на заболявания, но имат по-голям шанс за астма и имат известна защита срещу цялостните сърдечно-съдови заболявания.

Октомври

Подобно на хората, родени през септември, родените през октомври обикновено са страхотни в спорта. Всъщност, докато повечето хора, родени през есента, са високи, родените в средата на октомври може да са дори по-високи.

Ако сте от родените през октомври, може да имате силно увеличен шанс като цяло да развиете заболявания. Възможно е обаче да имате по-малък риск от сърдечно-съдови проблеми.

Ноември

Хората, родени през есента, включително месец ноември, са свръхфокусирани. В комбинация с нисък риск от депресия, това може да им даде предимство в живота, когато постигат целите си. Те също са склонни да бъдат песимисти.

Хората, родени през ноември, в сравнение с хората, родени през други месеци, имат по-висок риск за цялостните състояния, особено дихателните, но може да имат най-голямата защита срещу сърдечно-съдови заболявания. Също така ADHD достига връх сред родените през ноември.

Декември

Ако сте родени през декември, може да сте един от най-редките хора в света, особено ако рожденият ви ден е на 24 или 25 декември. Но що се отнася до настроението, не се дразните лесно и сте много по-стабилни в сравнение с хората, родени през лятото.

Декември означава, че може да имате по-висок риск от репродуктивни проблеми, но обикновено имате добро цялостно здраве. Всъщност според проучване имате по-голям шанс да живеете до 105 години или повече.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay