7 грешки, свързани с бельото, които вероятно допускате

7 грешки, свързани с бельото, които вероятно допускате

Много хора не сменят бельото си толкова често, колкото трябва. Всъщност някои признават, че носят едни и същи бикини в продължение на 2 дни или повече. Но освен сменянето на бельото има и някои други грешки, които повечето от нас несъзнателно допускат, когато става въпрос за бельо.

Ние признаваме, че рядко сме се замисляли за неприятните странични ефекти от избора на грешни бикини или сутиен. Но никога повече няма да подценяваме важността на бельото.

1. Носите дантелени гащи

Въпреки че дантеленото бельо може да изглежда по-добре от памучните гащи, носенето му носи някои доста сериозни рискове за здравето. Тъй като дантелата и други синтетични тъкани абсорбират потта лесно и кожата "не диша", това създава идеалното място за размножаване на бактерии около интимната зона. Това от своя страна може да доведе до дразнене на кожата и различни инфекции. 

2. Носите неправилно бельо във фитнеса

Вероятно отделяте много повече време за избор на сладки дрехи за фитнес, отколкото да се уверите, че бельото ви е подходящо за тренировка. Когато става въпрос за бельо, по-добре е да избирате по-широко такова, тъй като стегнатото бельо улавя влагата, която може да доведе до дразнене на кожата. По-добре е да изберете бельо, което е изработено от естествени материи и което не ви кара да се чувствате ограничени. И не забравяйте да смените бельото си след тренировка, защото вагиналните секрети и потта могат да предизвикат сърбеж в интимните части.

3. Слагате бельото си в сушилнята 

Хвърлянето на бельото в сушилнята е най-бързият начин да го изсушите, но също така означава, че деликатните материи няма да издържат дълго. Топлината разгражда плата и го кара да се свива, оставяйки ви бельо, което изглежда увиснало и безформено. По-добре е да сушите бельото си на слънце. 

4. Използвате ароматизиран препарат за пране

Друга грешка, свързана с бельото, която може да допуснете, докато го перате, е да използвате препарат, който има силен аромат. Тези изкуствени аромати във вашия препарат могат да причинят обриви и алергични реакции и да предизвикат сърбеж и раздразнение на интимните части. Тъй като кожата около тази област е по-чувствителна, по-добре е да изберете хипоалергенен препарат без аромати.

5. Носите неправилна кройка за тялото си

Само защото определен стил бельо е модерен или изглежда добре, не означава непременно, че ще ви подхожда. Неподходящото бельо не само ще ви даде досадни видими линии, но също така може да причини различни кожни заболявания и инфекции на пикочните пътища.

6. Носите оформящо бельо

Въпреки че оформящото бельо може да ви помогне да изглеждате страхотно, когато носите прилепнала рокля, ако го носите прекалено често, може да увредите здравето си. Този тип бельо оказва силен натиск върху органите, което е изключително вредно. 

7. Спите с бельо

Когато става въпрос за добър сън, най-добрият вариант е да спите голи. Вашето тяло се нуждае от почивка от бельото и проучванията показват, че това е по-добре за кожата ви и дори може да ви помогне да свалите излишни килограми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay