8 неща, които изглеждат страхотно, но бавно разрушават здравето ни

8 неща, които изглеждат страхотно, но бавно разрушават здравето ни

Някои хора казват, че красотата боли. И въпреки че времената на носене на тесни викториански корсети, които карали жените да припадат, отдавна са отминали, а твърдите яки, които не позволяват на хората да дишат нормално, са в миналото, все още има дрехи, които са твърде опасни за носене за дълго време.

Ето кои аксесоари, дрехи и обувки ни карат да изглеждаме страхотно и да се чувстваме уверени, но това също може да доведе до неблагоприятни здравословни проблеми:

1. Обувки с остри пръсти

Островърхите обувки могат да бъдат също толкова вредни за краката ви, колкото и обувките на висок ток. Такива модели нямат достатъчно място за пръстите ви, притиснати са в неестествено положение. Също така цялото ви тегло е върху предната част на краката, което може да доведе до мазоли и увреждане на нервите между пръстите на краката.

2. Обувки, които са с 1-2 размера по-големи от необходимото

Доста често знаменитостите носят обувки, които са с 1-2 размера по-големи от това, от което се нуждаят. Те го правят, за да избегнат мазоли и отоци - ако обувките не са стегнати, кръвообращението е нормално и няма натиск. Но едно е да носите такива обувки веднъж или два пъти и съвсем друго е да ги носите постоянно. Обувките, които са твърде големи, ни карат да променим начина си на ходене: страхуваме се, че ще паднат от краката ни, затова стискаме пръстите на краката, което води до проблеми с ходилата, коленете, гърба и дори врата.

3. Пластмасови обувки

Жените вече няколко години носят прозрачни пластмасови обувки. Изглеждат впечатляващо, вярно е. Но е по-добре да не ги носите твърде често. Това е така, защото пластмасата не позволява циркулация на въздуха, така че може да има гъбички и бактерии, уловени вътре. Обувките от пластмаса карат краката ви да се потят много, така че определено ще ви се появят мазоли.

4. Балеринки

Балеринките също не са най-добрият избор на обувки, които да носите през цялото време. Такива модели не осигуряват достатъчно опора за стъпалото, което води до проблеми с коленете и гърба. Балеринките имат наистина тънки подметки, поради което краката ви ще усещат всяко малко камъче, по която ходите. И ако настъпите нещо остро, има риск да пробие подметката.

5. Тежки бижута

Големите, тежки обеци определено изглеждат готини, но имат един недостатък: винаги съществува риск да повредите ушната мида. Освен това те са тежки и ги дърпат твърде много, което може да доведе до преждевременно стареене на ушите.

6. Оформящо бельо

Използвайки оформящо бельо, можете да направите тялото си да изглежда практически перфектно. Но бъдете внимателни, особено ако не сте избрали правилното. Може да е опасно за вас. Най-честият проблем, който може да причини, е дразнене на кожата. Ако облеклото е прекалено стегнато, то ще притисне нервите и ще предизвика изтръпване. Ако имате лошо кръвообращение, това също може да доведе до по-голямо подуване на краката.

7. Тесни дрехи

Прекалено тесните дрехи също са опасни, ако ги носите твърде дълго и твърде често. Те могат да причинят дразнене на кожата и да доведат до инфекции. Те не позволяват на кръвта да циркулира добре и може да доведе до храносмилателни проблеми.

8. Панталони с висока талия 

Тесните панталони и дънки, особено тези, които са с висока талия, могат да създадат проблеми. Натискът, който те оказват върху стомаха, може да причини киселинен рефлукс. Когато човек, облечен с такива дрехи, седне, коланът притиска корема. Освен това гърбът и околните мускули ще разчитат на опората на тези панталони през цялото време и те няма да функционират толкова активно. Те също могат да доведат до болки в гърба.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay