Даян Фон Фюрстенберг ще се извини на Мишел Обама!

Мишел Обама ли е следващата Джаки Кенеди?

Даян Фон Фюрстенберг ще се извини на Мишел Обама!

Седмицата на модата в Ню Йорк отмина, Линкълн център вече си почива от смелите удари на токчетата и всички шеметни рокли, които видяхме - вече са в Холивуд. Но това не означава, че модните събития в Голямата ябълка ще си вземат почивка, напротив!

Миналият петък Тина Браун (редактор на Newsweek и Daily Beast) се срещна с американската дизайнерка Даян Фон Фюрстенберг за сутрешен разговор за влиянието на жените, бъдещето на модната индустрия и разбира се, облеклото на първата дама на САЩ, за което научихме от Daily Beast. По време на интервю с WWD, дизайнерката, известна с роклята "Прегърни ме", изказа недоволството си от избора на Мишел Обама за официалната вечеря с китайския президент Ху Дзинтао в Белия дом на 19 януари.

Госпожа Обама сияеше в прекрасна червена рокля, която обаче е дело на британски дизайнер. Вярно е, че става въпрос за великия Александър МакKуин, но и това не беше достатъчно за Фюрстенберг. Пред WWD тя спомена, че е "разочарована", но пред Тина Браун обясни:

"Казах, че госпожа Обама наистина подкрепя американските дизайнери, но ние бяхме разочаровани от факта, че тя избра британски дизайнер за официалната вечеря.", като под "ние" тя визира Съвета на модните дизайнери в Америка и себе си като техен председател.

"От тогава се чувствам неудобно и определено ще ѝ напиша извинително писмо. До сега тя наистина е подкрепяла изключително американските дизайнери.", Фюрстенберг признава неуместната си нападка.

И макар дизайнерката да предполага, че за изборът на госпожа Обама е бил необходим само един въпрос: "Коя рокля да облека?" (към президента) и един отговор: "Тази!", то решението на първата дама се оказва изключително обмислено и в действителност цветът на роклята отдаде чест на Китай.

В случай като този – третата официална вечеря на президентското семейство Обама, когато всяка хапка и глътка и всеки изтънчен жест се преглеждат под лупа и се търси скрито значение, най-важната жена в САЩ беше облечена с ярко червена рокля с марката Alexander McQueen, която предложи богата основа за изследване на комплексната взаимовръзка между дизайнерската модна индустрия, нарастващата значимост на Китай и позицията на еклектичния стил в света на протокола и традицията.

Въпросът, който продължава да вълнува жените в САЩ, очаква отговора си все по-нетърпеливо:

Мишел Обама ли ще бъде следващата Джаки Кенеди?

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay