Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Ако беше жива, днес Даяна щеше да навърши 61 години. Близо 25 години след нейната смърт ние продължаваме да си спомняме за нея и да ѝ се възхищаваме. Освен отдадена майка и съпруга, Даяна е считана за една от световните модни икони, оставила отпечатък в модата със своето забележително чувство за стил.

До ден днешен тя остава вдъхновение за милиони, благодарение на нейната филантропска дейност и неповторим личен стил. Външният вид на Даяна е толкова известен, че всяка нейна визия си има собствена история. Всъщност дрехите ѝ са едни от най-обсъжданите тоалети на всички времена. Роклята за отмъщение, роклята на Траволта, онази приказна сватбена рокля, проектирана от Дейвид и Елизабет Емануел, всяка се откроява като отделен момент от поп културата.

Известността на Даяна през 80-те години означава възприемане на някои от ключовите тенденции на десетилетието. Ерата на големите подплънки и безформените костюми беше модно предизвикателство за всички, които я преживяха, но за кралските особи тя беше особено трудна. Съвременните принцеси могат да се обличат в дрехи от McQueen и Givenchy и понякога да изпробват дръзки стилове. Протоколите срещу късите поли, голите крака и деколтето все още са непокътнати, но тяхното прилагане беше по-строго по времето на Даяна. Все пак тя успя да култивира външен вид, който бе уникален за нея.

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Преди да стане известна, тя залага основно на изискани жилетки с пуловери, щамповани миди рокли и ботуши за езда. След като става принцеса, Даяна оставя този стил в миналото и започва да разчита на доверени дизайнери като Катрин Уокър, Аня Хиндмарч и Мъри Арбейд, които създават невероятни шедьоври по поръчка.

Запазена марка на Даяна са роклите. Независимо дали отива на опера в тъмносиня бална рокля без презрамки, покрита със сребърни звезди или носи тоалет с набрана пола на гала вечер, Даяна олицетворява идеала за принцеса, дори когато вече не е сред нас. Дългите рокли са това, с което ще я помним вечно.

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

През 1994 г. Даяна въведе нова терминология в света на модата с т.нар. "рокля за отмъщение". Това е легендарната малка черна рокля, която принцесата облече във вечерта, в която наяве излезе истината за изневярата на Чарлз с Камила Паркър.

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Типично за принцеса Даяна бе това, че дори и в своето всекидневие тя не изневеряваше на елегантния си стил. Неизменна част от визиите ѝ бяха широките ризи и саката с подпълнки на раменете. По-назад не оставаха и гащеризоните, така модерни в онези времена.

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Но, ако има нещо, което може да опише Даяна най-добре, това са перлите. През годините тя съумяваше да ги вплете перфектно във всеки тоалет и те се превърнаха в нейна визитна картичка.

Любими визии на принцеса Даяна, които ще помним завинаги

Коя е визията на принцеса Даяна, която ви е направила най-силно впечатление и ще помните винаги?

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay