Световни модни критици и дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2016

Интересно модно събитие в столицата!

Световни модни критици и дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2016
Уникалното модно събитие Balkan Fashion Week 2016 ще се състои от 11 до 14 май в зала Рейнбоу Плаза, София. Голям интерес към грандиозния форум на Балканската фешън индустрия проявиха италианската модна академия и един от най-влиятелните световни модни критици - Marcellous Jones, основател на The Fashion Insider, съобщава ВИП Комюникейшън.

Освен че е сред най-популярните модни критици в света, той е консултант, телевизионен продуцент и организатор на Сръбската седмицата на модата. Световните модни събития го предпочитат за официален коментатор на съвременната мода и специалист по нововъзникващи европейски модни пазари. От март 2016 г. Marcellous Jones e коментатор във вечерните новини от 8 ч. по френския телевизионен канал STAR 24.

Специален гост на Балканската седмица на модата ще бъде и Anton Dell - световно известен моден консултант с дългогодишен опит. Консултирал е едни от най-известните марки в света на модата - включително MaxMara, French Connection, обувки Ecco, Mephisto, Miss Sixty, Bench, Gerry Weber, Oilily, Lee Cooper, Lipsy, Mexx и много др. В рамките на Балканската седмица на модата той ще изнесе лекция в Националната художествена академия пред студенти на тема: "Best Export Practice".

Световни модни критици и дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2016

Италианската академия за мода - 'Accademia Del Lusso', също ще бъде специален гост на Balkan Fashion Week 2016. Тя е основана през 2005 г. в столицата на модата Милано. Нейната цел е да формира основни професионални профили от модния бранш. Студенти, завършили вече академията, ще представят авторски дизайнерски колекции в рамките на Balkan Fashion Week 2016. Академията има вече свое представителство в София с адрес - ул. Будапеща 60.

Сензацията от тазгодишното издание на New York Fashion Week - Mihaela Teleaga и нейният бранд Catch Michelle, ще бъдат една от изненадите за Балканската седмица на модата. По време на събитието ще бъдат поощрени и талантливите млади дизайнери от Националната художествена академия. Един от студентите ще получи  парична стипендия , осигурена от Зонта клуб "Света София”, част от Зонта Интернешънъл. 

Световни модни критици и дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2016

Водещ и режисьор на модната седмица ще бъде актьорът Ники Сотиров. Негова партньорка на сцената ще е топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция в България "High Level" Христина Маркова.  
Медии от всички балкански страни ще отразят събитието.

Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите. Сред ВИП-гостите на форума ще бъдат представители на дипломатическия корпус от всички балкански страни, както и браншови организации, производители и търговци. 

Четирите природни стихии – вода, земя, въздух, огън, ще дефилират  в дните на грандиозното събитие. 
2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay