Родните поп величия се събраха на една сцена с призива "Нека бъдем по-добри"

Родните поп величия на една сцена

Кампанията "Нека бъдем по-добри" стартира като естествено продължение на усилията, които Столична община вече трета година полага, за да превърне проблема с хората в будна кома в национален приоритет. По този повод вчера, 13 февруари, в Зала "България" се събраха най-популярните лица на българската поп сцена за грандиозен благотворителен концерт.

 

В него взеха участие Лили Иванова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Росица Кирилова и Благовест Аргиров заедно с архитект Калин Диков, Искрен Пецов, група Спринт, Любо Киров, Виктория Керин, Валентин Асенов, група Жестим, Международна музикална програма "Клуб на пеещи дипломати и Ко" и Симфоничен оркестър с диригент Пламен Бързийски.

 

Целта на кампанията е да се подпомогне грижата за хората в състояние на будна кома от цялата страна и да се провокира вниманието на отговорните институции. Публично известен факт е, че у нас няма специализирани заведения за дългосрочно лечение и рехабилитация на хора в подобни състояния, което принуждава близките им да търсят скъпоструваща помощ на клиники извън страната. Набраните средства от концерта са предвидени за изграждане на центрове за лечение и рехабилитация на пострадали хора, които ще бъдат в болниците в Панчарево и в Етрополе, които предоставят част от материалната си база.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay