Мъжете, които готвят и чистят, са най-неустоимите за жените

Мъжете, които готвят и чистят, са най-неустоимите за жените

Ако вашият мъж иска да бъде по-привлекателен, може да го изненадате с чифт ръкавици за чистене или нова тенджера. Учените откриха, че мъжете, които се занимават с домакинската работа, са по-привлекателни за жените, така че е време да накараме тази информация да работи в тяхна полза ... и в наша, разбира се.

Задължително покажете тази статия на съпруга си!

Благодарение на социолозите Скот Колтрейн и Мишел Адамс от Калифорнийския университет в Ривърсайд можем да обясним защо мъжете изглеждат по-очарователни, когато замахват с метлата или простират прането. 

Мъжете, които готвят и чистят, са най-неустоимите за жените

Те не са единствените специалисти, които са установили това

Техните констатации са подкрепени от Съвета на съвременните семейства, който посочва, че сега, когато жените също работят на пълен работен ден, двойките, които си разделят домакинските задължения, са по-доволни от всички аспекти на брака си или връзката си. 

Други експерти са потвърдили този извод със собствени изследвания, като психологът д-р Готман, който е специализиран в отношенията и брака. Разследванията на Готман го накарали да повярва, че съпругите идентифицират участието на съпрузите си в домакинската работа като знак за любов, което ги прави по-привлечени към тях.

Мъжете, които готвят и чистят, са най-неустоимите за жените

Време е за стереотипи

Анализът дискредитира идеята, че мъжете са или могат да се разглеждат като по-малко мъжествени, ако редовно поемат отговорност за домашните задачи, като гледане на бебето, приготвяне на вечеря или измиване на пода. Реалността е точно обратната, тъй като това може да им помогне да изглеждат по-желани и привлекателни и дори да укрепи връзките.

Това се отразява добре на малките момченца

Малките момченца също се възползват от примера на баща си. Проучванията показват, че момчетата, чиито бащи помагат в домакинската работа, се разбират по-добре с връстниците си и създават повече приятелства. Освен това е по-малко вероятно да не се подчинят на учителите си, да се държат неправилно в час, да се депресират и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay