Мъжката гледна точка: 10 типа жени, които могат да ни побъркат

Кои дами разтреперват мъжете от любов и кои дами ги разтреперват от нерви

<p>Използваните в текста илюстрации са избрани сред прекрасните творби на Одри Кавазаки.</p>

Използваните в текста илюстрации са избрани сред прекрасните творби на Одри Кавазаки.

В опита си поне малко да дръпнем перденцето към душевността на противоположния пол, през март сме поканили един мъж на гости в дамското царство на Jenite.bg. Избрахме именно "нашия" месец, за да покажем, че не сме чак толкова егоцентрични и глухи за всичко, освен собствения си глас. Мъже, искаме да ви чуем! Искаме дори да се вслушаме в чутото, да вникнем в него, за да ви разберем и обичаме по-красиво.

Нашият гост е един от най-четените блогъри в България - Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules. Той има издадени над 10 книги в различни жанрове, неуморно споделя мъдростта си и в интернет. Но като оставим настрана популярността му, причините да изберем именно него са далеч по сериозни. Стефан Кръстев е "човек на грубата действителност и нежността в сюжетите, на мъжките професии, но на женските образи в творчеството". Разчитаме, че точно такава личност ще ни каже истината в очите - наблюдаваната, преживяната, преболедуваната. Цялата истина.

Този вторник попитахме Стефан: Кои дами побъркват мъжете? И в красиво емоционалния, и в отблъскващия смисъл на думата. Ето интересната категоризация, която той изготви специално за Jenite.bg:

Мъжката гледна точка: 10 типа жени, които могат да ни побъркат
С годините все повече се убеждавам, че женските качества сами по себе си не са достатъчни да подлудят мъжа. Има нещо друго преди тях, то е в самата жена, дълбоко в нея. То няма форма и цвят. Вероятно - и точна дума, с която да бъде назовано. Аз лично го наричам женственост, с ясното съзнание, че използвам условно понятие, за да означа нещо неозначимо. 

Когато сме привлечени, когато се влюбваме, хлътваме или обикваме, забелязваме все неща, заради които си заслужава – понякога дори да пожертваме себе си, а още по-често да осъзнаем, че си заслужава да бъде изживян дори "най-скапания" живот, само и само защото в него я има тази прелест, по която сме увлечени.

Имало е периоди, в които съм обожавал само високи жени. След години – обратното. Имало е периоди, в които съм си падал по спортни фигури с малки гърди. И обратно - по пищни бюстове. Но това са само външни черти, които са една малка част от качествата, към които съм имал различно отношение. Винаги ми е харесвал точно този тип жени, към който е любимата. Тоест тя ме е накарала да обикна качествата ѝ, а не качествата ѝ - да обикна нея.


И все пак, макар да споделям, че не качествата привличат или подлудяват, ще изброя тези, които най-често побъркват от любов мъжете (и мен в частност), а после и онези, които обикновено ни отблъскват. 

1. Нежната
Тази, която дори няма да забележиш, че носи една уникална комбинация от всички изброени надолу качества. Точно дозирайки всяко едно така, че да е най-подходящо за теб. Тя те разбира, тя те кара да се чувстваш освободен, важен за нея и вдъхновен, но всичко е лъх, вълна, която се излива от нея, обгръща те и те променя в онова, което дори не си вярвал, че можеш да си, преди да се срещнете.

2. Вдъхновителката
Няма значение как го прави: с крака, с глас, с чаровен поглед или с думи, тя пробужда по-истинското, летаргичното, латентната сила у теб. Кара те да пишеш или рисуваш, да постигаш цели – забравени, останали някъде зад криволиците на изминалия житейски път. Да забелязваш красивото или просто... да я обичаш, така както не си обичал от юношество. 

3. Невинната
Тя просто се нуждае от теб. А в очите ѝ има неотразим магнетизъм. От тях надниква дете. Чистота, която е опазила за тази обич. Не можеш да я огорчиш, не можеш да я разочароваш. Сам имаш същата нужда от нея, каквато и тя има от теб. 
Мъжката гледна точка: 10 типа жени, които могат да ни побъркат4. Освободената 
Тя е индивидуална, тя е себе си. Обикновено е красавица или поне много, много очарователна. С необясним сексапил. За нея могат да се разказват легенди. Да я наричат как ли не. Над това е, а стигне ли до ушите ѝ, дори я забавлява. Тя е изключителна актриса, макар да играе една и съща роля - жената с фриволни маниери, нищо, че не е чак толкова фриволна. Напротив. Но маниерите ѝ са подлудяващи.

5. Мъжкото момиче (да не се бърка с "мъжкараната")
Достатъчно силното, че да се разбирате по мъжки. Въпреки крехкостта ѝ, тя е по-силна от мнозина познати мъже. За някои мъжкото момиче трябва да умее да пие наравно с приятелите бира и да можеш да си поговориш с нея за футбол. Лично мен подобни представи ме усмихват, да не кажа разсмиват. Но тя често има и тези качества. Тя може да бъде приятел, но може да бъде и нещо повече, дори когато не е любовница, а ако е съпруга, то съпругът ѝ рядко, изключително рядко има нужда от любовница. Съдбата ѝ е била пълна с трудности. Справила се е с тях, но колкото и да е силна, все пак не е изгубила женската си слабост и може да накара дори слаб мъж да се почувства преизпълнен със сила.

Мъжката гледна точка: 10 типа жени, които могат да ни побъркатИ след петте типа жени, които побъркват мъжете, да опиша и тези, които обикновено ги отблъскват. Припомням: влюбен мъж обожава и недостатъците, така че и тези пет типа жени са си обичани от някого и обожавани именно заради това, което за другите е отблъскващо:

1. Незачитащата достойнството и лишената от достойнство
Нека този тип не го коментирам. Всеки си има ценностна система. Не могат да се сравнят достойнството и любовта. Различни категории са, но едното е немислимо без другото.

2. Безсърдечната
Всъщност, тази може да бъде и сред очарователните и често се случва. Близостта с нея е пагубна и ако мъж се усети навреме, а понякога дори в мъжкия ум има проблясъци, ако не ѝ е лика-прилика, прекалено наивен или прекалено авантюристичен, дистанцира се.

3. Грубата до оскотяване
Говори като каруцар, има манталитет на каруцар и си мисли, че това е същността ѝ, че я прави много чаровна. 

4. Клюкарката
На млади години е заприличала на лелите, които правят КПП пред всеки вход. Като че ли няма свой живот и я вълнува само този на другите. Този порок, всъщност, колкото е женски, толкова е и мъжки. Среща се както в реала, така и във виртуала. 

5. Меркантилната
Амбицията и жаждата за по-добър живот не са недостатък. Напротив. Една жена е хубаво да иска, защото често това дава сили и на мъжа. Дори и Ева е искала нещо по-различно и повече от самата Райска градина. Лошият характер на бабата от приказката за Златната рибка движи световната история. И все пак... Има крайности, вулгарен материализъм, пълно оскотяване, при това доста арогантно, доста шумно демонстриращи се. Понякога това е отблъскващо. 
Мъжката гледна точка: 10 типа жени, които могат да ни побъркатПознахте ли себе си? Ако този материал ви е бил интересен и искате да следите гостуването на Стефан Кръстев в Jenite.bg, присъединете се към нашата страница във фейсбук!

227 9
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



30
Не е посочен 20.03.2013|18:36
Добре казано, макар всички да се съгласяваме, че любовта е силно субективна.
29
Не е посочен 20.03.2013|15:02
Ти сериозно ли говориш?
28
Не е посочен 20.03.2013|15:01
Кой мъж не харесва нежната жена. И аз мисля, че наистина трябва да бъдем такива, а не груби.
27
Не е посочен 20.03.2013|12:50
Не е добре жените да попадат в някой конкретен типаж.Трябва да има комбинации от качества и недостатъци,иначе положението ще е безнадеждно с всеки един от горните типове
26
Не е посочен 20.03.2013|12:20
Не знаех, че мъжете толкова ценят нежните и беззащитни създания.
25
Не е посочен 20.03.2013|11:17
Полезно е да се допитваме до мъжката гледна точка!
24
Не е посочен 20.03.2013|10:59
Много готин материал, сега можете да направите и тест, за да разбере всяка от нас към коя категория се отнася!
23
Не е посочен 20.03.2013|10:48
Много гадни даже
22
Не е посочен 20.03.2013|10:48
Много интересна статия , но мисля , че трябваше да е в мъжки сайт , а не тук .
21
Не е посочен 20.03.2013|10:47
Един вид, всички видове жени!
20
Не е посочен 20.03.2013|10:38
И аз така мисля, жената е съвкупност от тези качества, но и от много други, тя може да е различна в различните етапи на живота си и всичко зависи от мъжа и от начина и на съществуване.
19
Не е посочен 20.03.2013|10:31
първите типове какво им е?
18
Не е посочен 20.03.2013|09:57
някои са гадни, да
17
Не е посочен 20.03.2013|09:02
Струва ми се, че всяка жена притежава по различен процент от тези качества и недостатъци, смесени с още много качества или недостатътъци и е въпрос на подходящ мъж, за да изкара някое от тях наяве.
16
Не е посочен 19.03.2013|19:07
Мислех, че мъжете харесват меркантилни жени - така се показват колко са велики;)
15
Не е посочен 19.03.2013|19:05
Интересен анализ.
14
Не е посочен 19.03.2013|17:58
Различни хора, различне предпочитания у нас като че ли най-харесвани са меркантилните добре тунинговани женици с мръснишко излъчване.
13
Не е посочен 19.03.2013|17:46
Жени от типа Вдъхновителката обикновено избира мъже които са хора на изкуството. Те винаги търсят своята муза
12
Не е посочен 19.03.2013|17:45
Определено жени типп мъжкото момиче нямат нищо общо с т.нар. мъжкарани. Първите са много за предпочитане.
11
Не е посочен 19.03.2013|17:44
Мъже, бягахте надалече като видите меркантилна жена. Нищо добро не ви чака.
10
Не е посочен 19.03.2013|17:42
писали са но тази статия не е за нея а за това какви жени (не) харесват мъжете
9
Не е посочен 19.03.2013|17:40
Мисля че които дами успяват да разтреперят мъжа от любов, също толкова лесно могат да му скъсат нервите
8
Не е посочен 19.03.2013|17:40
Наистина са много добри!
7
Не е посочен 19.03.2013|17:39
харесва, творбите и най-вече нежната еротика която е втъкана в тях
6
Не е посочен 19.03.2013|17:39
Много ми хареса тази класификация! :)
5
Не е посочен 19.03.2013|17:39
Одри Кавазаки - май и преди сте писали за тази художничка
4
Не е посочен 19.03.2013|17:38
аз мисля че повечето мъже харесват освободени жени.
3
Не е посочен 19.03.2013|17:37
добре е от време на време да чуваме и мъжката гледна точка
2
Не е посочен 19.03.2013|17:30
Хора всякакви с вкусове различни, но определено авторът доста добре е посочил типажите жени, с които един мъж доста често се среща в живота си.
1
Не е посочен 19.03.2013|17:27
Снимките които сте избрали са страхотни, много ми харесаха
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay