Навици, които и хората, и животните имат

Навици, които и хората, и животните имат

Прерийните кучета, подобно на хората, имат свой собствен език за общуване. Не само това, животните всъщност могат да изпитват и ревност! Всъщност хората и животните имат повече общи навици, отколкото осъзнаваме. 

1. Вълците също усещат самота

Чувството на самота е нещо общо, което имаме с вълците, но те го изразяват малко по-различно - с вой. Може виенето да има различни значения, но едно от онези значения, които намираме за много интересни и които ни напомнят за хората, е как техният вой може просто да бъде съобщение, което казва: "Липсваш ми" на техните партньори, приятели или дори лидери.

2. Бебетата слонове наподобяват човешките бебета

Всички знаем, че бебетата обичат да смучат палците си. По същия начин, бебетата слончета смучат собствените си хоботи. Това се наблюдава най-често при бебетата слончета, но понякога и големите слонове смучат хоботите си, например когато са нервни. 

3. Китовете са добри певци

Китовете пеят и по свой начин някои китове всъщност са способни да пеят популярни песни. Тяхната музика се разпространява в океана и въпреки че понякога моделът на песните им се развива, темата на тяхната песен ще остане същата винаги. 

4. Животните могат да развият различни страхове

Точно както хората имат някои страхове, които не могат да обяснят, така и животните имат някои страхове. Те съществуват основно заради заплахата от хищниците. 

5. Мравките са фермери и освен това отглеждат домашни любимци

Подобно на това, което правим с нашите пухкави приятели, мравките гледат листни въшки като домашни любимци. Те ги държат близо, защото са добър източник на храна. Те не ги ядат, но ядат техните секрети, тъй като са сладки и полезни за мравките.

Те също са фермери. Те култивират и отглеждат гъби, по същество по същия начин, по който ние обработваме и отглеждаме култури.

6. Животните могат да се влюбват

Проучванията показват, че животните имат хормон, който им позволява да се влюбят. Процентът на този хормон в кръвта им се увеличава след взаимодействие с хора или техните приятели животни, което доказва, че точно като нас, те имат много любов да дадат.

7. Маймуните са способни да говорят помежду си

Проучванията показват, че всъщност писъците на маймуните носят информация. Те комуникират по този начин. 

8. Маймуните отхвърлят неравенството

Маймуните се грижат за справедливостта и дори стигат дотам, че се чувстват обидени, когато дадена ситуация не е справедлива. В експеримент, при който маймуни са били учени да дават камъчета за парче краставица, е имало момент, когато изследователят е предложил грозде на една от маймуните, това е довело до това, че някои от другите маймуни са се почувствали обидени, защото са предпочитали гроздето пред краставиците. Някои дори хвърлили парче краставица по изследователя.

9. Прерийните кучета също използват език за комуникация помежду си 

Професор от Университета в Северна Аризона е прекарал последните 30 години от живота си, изследвайки комуникацията на прерийни кучета. Той вярва, че те могат да разграничават различни детайли и да ги споделят помежду си. 

10. Папагалите назовават своите потомци

Папагалите назовават своите потомци, но не с имена, като хората. Папагалите използват специфичен звук, вместо име. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay