Навици, свързани с флиртуването, които са недопустими в чуждите страни

Навици, свързани с флиртуването, които са недопустими в чуждите страни

Ако пътувате някъде по света и осъзнаете, че някой от местните жители може да е вашата истинска любов, логичната следваща стъпка е да го поканите на среща. Но трябва да имате предвид, че навиците, които имате, свързани със запознанствата и флиртуването, може да не се приемат добре в чуждите страни. Ето какво трябва да имате предвид:

1. Публични прояви на любов

Спомнете ли си как в училище, децата, които се прегръщаха по коридорите, имаха неприятности? Е, това може да ви се случи в някои държави, въпреки че сте възрастни.

На места като Япония или Корея това може да се счита за грубо поведение. На други места може да е изключително противоречиво. Някои хора са научили това по трудния начин, като са били арестувани за целувки на публично място, докато са в Саудитска Арабия или други арабски страни.

2. Без публични прояви на любов 

В много страни от Централна и Южна Америка, хората често се поздравяват взаимно с целувки по бузите. Ако вие не го правите, може да бъдете обявени за студени и груби хора.

3. Разделяне на сметката

Като цяло разделянето на сметката е перфектен компромис. Традиционно се очаква мъжете да плащат сметките, но мнозина смятат, че това е обидно, тъй като предполага, че жените не могат да се грижат за себе си. Затова, разделянето на сметката е много добър вариант.

В Южна Корея обаче разделянето на сметката се приема като обида, тъй като това е нещо, което хората правят с приятели. Обикновено, който изкарва повече пари, се очаква да плати, което означава, че е напълно приемливо жените да плащат сметката.

4. Целуване

В някои европейски страни като Германия или Полша е най-добре да прегърнете човекът, с когото сте на среща; целувките обикновено са запазени за по-сериозни връзки.

5. Отваряне на подаръка пред човека, който ви го е подарил

Ние сме свикнали да отваряме подаръка веднага, щом ни го подарят, съответно пред човека, който ни го подарява. Ако не го отворим, това се счита за лошо възпитание. В някои азиатски страни като Китай или Индия обаче се смята за по-уважително да не отваряте подаръка пред човека, който ви го е подарил. Всъщност отварянето на подаръка твърде бързо може да накара човек да изглежда алчен.

6. Подаряване на цветя

Простият акт за подаряване на цветя за жената, с която сте на среща, може да бъде сложно ...

Дори историята показва колко сложни могат да бъдат цветята. Във Викторианската ера изпращането на жълти рози може да бъде обидно, тъй като се смятало, че те символизират ревност и изневяра. Дори и днес, когато те символизират приятелството, могат да бъдат проблем, тъй като жената може да помисли, че я приемате като приятел.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay