Най-безопасните държави за живеене, в случай на Трета световна война

Осем държави, където да избягаш при война

Най-безопасните държави за живеене, в случай на Трета световна война

Къде би могла да живееш спокойно и в безопасност, ако утре избухне Трета световна война?

Надали това е точният въпрос, около който се въртят плановете ти за бъдещето, но в сайта за пътешественици expatify.com явно се страхуват от международни конфликти и са изготвили прецизна класация на най-безопасните държави. Вижте ги:

 

Швейцария

Дългата история на политически неутралитет на Швейцария и закътаната й локация сред долините на Алпите все още я правят безопасен избор, въпреки големия брой на страни, с които дели обща граница. В плюс е, че съседна Австрия също се счита за неутрална държава.

 

Коста Рика

Страната има стабилна демокрация, разпусната армия и национална политика на неутралитет. Тя също се нарежда високо в индекса за световен мир, а проучвания сочат, че жителите й са на челни места в света по удовлетвореност от живота. Въпреки че се намира в средата на бурен регион, Коста Рика е подходящо скривалище, ако светът избухне в пламъци.

 

Папуа - Нова Гвинея

Страната е разположена в югозападната част на Тихия океан и все още има региони, които не са изследвани или дори "открити". Там се намират някои от най-затънтените кътчета на Земята. Смята се, че е едно от наистина малкото места, където напълно можеш да се изолираш от света.

 

Канада

Това е втората по площ държава в света и въпреки това дели граница само с една страна - САЩ, като се смята, че това е една крайно спокойна и безопасна граница. Следователно в Канада определено има много простор за бягство и укриване, ако се наложи, а и индексът й за световен мир е постоянно висок.

 

Сейшели

Красивата република е разположена на 155 острова в средата на Индийския океан, което автоматично я отдалечава от всякакви възможни световни конфликти. Изолация е ключовата дума при определяне на предимствата на това магическо място, където всичко е чисто и прозрачно, подобно на водата, която го заобикаля.

 

Тувалу

Републиката се намира в югозападния край на Тихия океан и обхваща 4 рифови острова и 5 пет атола (ниски коралови острови) с обща площ от само 26 кв. км., простиращи се на водна площ с дължина 600 километра. Тя е сред най-безопасните и най-отдалечените места в света и има само две държави с по-малко население, в сравнение с нея. Най-добрата новина е, че в Тувало изобщо няма политически партии.

 

Бутан

Малкото хималайско кралство е добре изолирано в Южна Азия и демонстрира изумителен баланс между модернизацията и съхраняването на древната култура. Неговото религиозно населението вярва в мирното разрешаване на всички конфликти, и въпреки че се намира в размирния регион между Индия и Китай, страната е защитена от географията си.

 

Нова Зеландия

Навярно най-изолираната и просторна, но и напълно развита страна в света. Не споделя граници, разположена е отдалечено от други държави, няма национални врагове, демокрацията е стабилна, разнообразният пейзаж предлага много отдалечени места, за скриване. От expatify.com подчертават също, че Нова Зеландия е класирана на първо място според индекса за световен мир.

8 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 13.01.2011|12:10
Не мисля, че само война би ме мотивирала да се премесят трайно в тези държави :))) Иначе класацията е доста полезна за планове през лятото :)
2
Не е посочен 13.01.2011|12:10
Не мисля, че само война би ме мотивирала да се премесят трайно в тези държави :))) Иначе класацията е доста полезна за планове през лятото :)
1
Не е посочен 13.01.2011|10:58
Някои дестинации са толкова привлекателни, че чак ти се иска да избухне нова световна война :)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay