Най-големите грешки в грима, които НЕ трябва да допускате

Най-големите грешки в грима, които НЕ трябва да допускате
Canva

Гримът може да се приеме като изкуство, което творим върхи лицата си. Точно затова начинът, по който го нанасяме може да вариара и зависи от собствените ни черти и лични предпочитания. Но дори и да го приемем като начин да изразим себе си, то в гримирането има някои правила, които е добре да спазваме, за да изглеждаме добре.

Но кои са грешките, които допускаме, докато се гримираме? Споделяме с вас кои са те, за да не ги повтаряте!

Неподходящ цвят на фон дьо тена

Изборът на неподходящ цвят на фон дьо тена може да причини несъответствие между лицето и шията. онякога дори можете да придобиете не особено привлекателен оранжев оттенък, което едва ли е търсен ефект.

Прекомерно нанасяне на пудра

Твърде много пудра може да доведе т.нар. cakey ефект и да изглеждате така сякаш сте нанесли престъпно голямо количество грим.

Прекалено наситен сенки за очи

Ако изберете твърде ярки или тъмни сенки за очи, те могат да изглеждат неестествено или дори да ви накрат да априличате на клоун. Изберете нюанси, които си подхождат и ги преливайте прецизно, за да изглежда гримът ви подобаващо.

Неподходящ цвят на червилото

Ако изберете червило, което не подхожда на вашия тен или подчертава неизправности на устните, то може да изглежда неестествено или неприятно.

Неправилна форма на веждите

Неправилно оформени вежди могат да променят израза на лицето. Възможни грешки включват твърде тънки или твърде дебели вежди, некоректно оформени или неконсистентни форми.

Неправилно нанасяне на молив за устни

Необходимо е моливът за устни да бъде нанесен прецизно, за да се избегнат размазвания или несиметрични контури.

Неправилно смесване на фон дьо тена и основа

Несъответстващите един с друг фон дьо тен и основа можгат да доведат до неравномерно покритие на кожата.

Прекалено наситен руж

Ако оцветите бузите и скулите си с твърде много руж, то не очаквайте да изглеждте естествено. Резултатът по-скоро би бил комичен, отколкото привлекателен.

Твърде много спирала

Прекомерното нанасяне на спирала може да накара миглите ви да заприличат на крака на паяк, а визията ви далче няма да е естествена и женствена.

Не подготвяте кожата си

Пропускането на основни стъпки за подготовка на кожата, като почистване и хидратация, може да допринесе за поява на несъвършенства и неравномерно покритие.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay