Хиляди туристи всяка година се стичат към екзотична Аржентина, за да видят природните красоти, културните и архитектурните забележителности на страната. Но и водени от желанието да се насладят на едно от най-големите удоволствия на гастрономията. Шоколадът.
От 1969 година насам в град Сан Карлос де Барилоче се провежда Фестивалът на шоколада. Тази година градът в подножието на Андите може да се похвали с още един връх. В сладкарството и кулинарията.
Аржентински сладкари направиха рекордно четиритонно великденско шоколадово яйце с височина 8,5 метра и широчина 5 метра, научаваме от Daily mail. Огромното изкушение е признато от Книгата за рекордите на Гинес.
Яйцето гигант подобрява предишния рекорд, поставен в Белгия, с шоколадово яйце с височина 8,32 метра.
5 | 0 |