Най-добрите билкови маски за лице за лятото

Най-добрите билкови маски за лице за лятото
Pexels

Лятото е сезонът на слънцето, топлото време, но за съжаление и на изпотяването, така че може да бъде и грубо за кожата ви, причинявайки проблеми като слънчево изгаряне, тен, акне и други кожни раздразнения. За да запазите кожата си здрава и блестяща през лятото, трябва да полагате допълнителни грижи за нея. И какъв по-добър начин да направите това от използването на естествени и билкови маски за лице?

Билковите маски за лице са направени от съставки, които са лесно достъпни във вашата кухня или градина. Те са нежни, ефективни и не съдържат вредни химикали. Те могат да ви помогнат да почистите, подхраните и подмладите кожата си, като същевременно я предпазите от увреждането на слънцето.

В тази статия ще споделим с вас няколко билкови маски за лице, които можете да опитате това лято. Те са подходящи за всеки тип кожа и могат да ви помогнат да постигнете сияен и безупречен тен.

  • Маска за лице с алое вера и краставица

 

Алое вера и краставицата са едновременно охлаждащи и успокояващи съставки, които могат да ви помогнат да успокоите и хидратирате кожата си през лятото. Алое вера също има противовъзпалителни и лечебни свойства, които могат да помогнат за намаляване на зачервяването и раздразнението, причинени от излагане на слънце. Краставицата също помага за стягане на порите и намаляване на излишното производство на себум.

Как да направя?

Смесете половин краставица с две супени лъжици гел от алое вера, за да направите тази маска за лице. Нанесете пастата върху лицето и шията, изчакайте 20 минути и след това изплакнете със студена вода.

  • Маска за лице от сандалово дърво и розова вода

Сандаловото дърво и розовата вода са класически съставки, които могат да помогнат за подобряване на красотата на кожата ви. Сандаловото дърво има охлаждащ и успокояващ ефект, като същевременно помага за изсветляване на петна и белези. Розовата вода има тонизиращ и хидратиращ ефект, като същевременно придава естествен блясък.

Как да направя?

За да направите тази маска за лице, смесете две супени лъжици сандалово дърво на прах с достатъчно розова вода, за да образувате гладка паста. Нанесете върху лицето и шията, изчакайте 10 минути и след това изплакнете със студена вода.

  • Маска за лице с папая и мед

Папаята и медът са едновременно подхранващи и овлажняващи съставки, които могат да помогнат за възстановяване на естествения баланс на влагата на кожата ви през лятото. Папаята също има ензими, които могат да помогнат за ексфолирането на кожата и премахването на мъртвите кожни клетки, замърсяванията и това да имате изчистен тен. Медът също има антибактериални и антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за заздравяването и защитата на кожата.

Как да направя?

 За да направите тази маска за лице, намачкайте половин узряла папая с две супени лъжици мед. Нанесете пастата върху лицето и шията, изчакайте 15 минути и след това изплакнете със студена вода.

Най-добрите билкови маски за лице за лятото
Pexels

  • Маска за лице с домати и кисело мляко

Доматът и киселото мляко са отлични съставки за лятна грижа за кожата. Доматът има ликопен, който може да помогне за защита на кожата от увреждане от слънцето и признаци на стареене. Киселото мляко има млечна киселина, която може да помогне за изсветляване на тена на кожата и намаляване на пигментацията. Заедно те могат да помогнат за изсветляване и стягане на кожата.

Как да направя?

За да направите тази маска за лице, смесете един домат с две супени лъжици кисело мляко. Нанесете пастата върху лицето и шията, изчакайте 10 минути и след това изплакнете със студена вода.

  • Маска за лице с мента и лимон

Ментата и лимонът са едновременно освежаващи и енергизиращи съставки, които могат да ви помогнат да съживите кожата си през лятото. Ментата съдържа ментол, който може да помогне за охлаждане на температурата на кожата и успокояване на възпалението. Лимонът има витамин С, който може да помогне за стимулиране на производството на колаген и борбата със свободните радикали.

Как да направя?

За да направите тази маска за лице, смелете шепа листа от мента с малко вода, за да образувате паста. Добавете сока от половин лимон към пастата и разбъркайте добре. Нанесете пастата върху лицето и шията, изчакайте 10 минути и след това изплакнете със студена вода.

  • Маска за лице с овесени ядки и мляко

Овесените ядки и млякото са както успокояващи, така и подхранващи съставки, които могат да помогнат за възстановяване на кожата ви през лятото. Овесената каша има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за намаляване на сърбежа и дразненето, причинени от слънчево изгаряне. Млякото има млечна киселина, която може да помогне за омекотяване и изглаждане на кожата.

Как да направя?

За да направите тази маска за лице, накиснете две супени лъжици овесени ядки в малко мляко за 10 минути. Нанесете пастата върху лицето и шията, изчакайте 20 минути и след това изплакнете със студена вода.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay