Най-подходящото време за чаша зелен чай

Най-подходящото време за чаша зелен чай

Не би било грешно да се каже, че след чая и кафето зеленият чай е най-широко разпространената напитка в световен мащаб. Той е популярен не само заради свойствата си, повлияващи бързото отслабване, но и заради ползите за здравето. 

Той помага на храносмилането, повишава имунитета, успокоява ума ви и е полезен за сърдечно-съдовата система и мозъчното здраве. Някои хора дори изпиват чаша зелен чай късно вечер преди сън. Често хората остават със заблудата, че колкото повече го пиете, толкова по-бързо ще отслабнете. Най-важното, което трябва да разберете тук, е че докато зеленият чай е по-здравословният от традиционният чай или кафе, това не означава, че може да го приемате по всяко време на деня. Изненадващо, времето, в което решавате да пиете напитката, може да определи дали ще имате положителни или отрицателни странични ефекти.

За да извлечете максимални ползи за здравето от зеления чай, е важно да го приемате в точно определено време. Проучвания показват, че най-доброто време за пиене на зелен чай е сутрин и преди тренировъчна сесия. Смяната на чашата кафе със зелен чай е най-добрият начин да започнете деня си. Подобно на кафето, зеленият чай също съдържа известно количество кофеин и L-теанин. И двата заедно могат да помогнат за подобряване на настроението и повишаване на нивото на концентрация.

Ако мотивът ви е да изгаряте мазнини, пиенето на зелен чай преди тренировка е най-доброто за вас. Няколко проучвания показват, че това може да увеличи процеса на изгаряне на мазнини по време на тренировка. Съдържанието на кофеин в чаша зелен чай зависи от продължителността на варенето на чая и количеството, което ще бъде консумирано. Зеленият чай съдържа по-малко количество кофеин в сравнение с черния чай и кафето. По принцип 230 мл. чай съдържа 20-45 милиграма кофеин, което е доста по-малко от количеството кофеин, намиращо се в кафето и чая.

Зеленият чай е здравословен. Но в същото време ако искате да увеличите максимално положителните му ефекти и да направите вкуса му по-добър, е нужно да спазвате следното: Водата, която използвате за чая, не трябва да е прекалено гореща или прекалено студена. Не накисвайте зеления чай повече от 2-3 минути. По-малко време ще попречи на чаените листа да освободят вкуса си, докато повечето време ще направи чая ви горчив. Можете да добавите малко ментови листа, лимонов сок и чаена лъжичка мед в чая си, за да подобрите вкуса му.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay