Най-често допусканите грешки, които съсипват миглите ви

Ето кои са те!

Най-често допусканите грешки, които съсипват миглите ви

Миглите ви са изтощени, по-къси и оредяват. А преди сте се радвали на красив поглед, именно заради прекрасните си мигли. Явно не успявате да се справите с поддръжката и правилното им запазване. В тази статия сме събрали най-често допусканите грешки, които допускам по отношение на миглите си.

Понякога ги пренебрегваме, вярвайки че те винаги ще са толкова красиви, колкото са били. Както за всяко нещо обаче, трябва да се гиржим и за тях. Вижте какво не правите правилно и как да се поправите.

Навивате миглите си с миглоизвивачка, след като сложите спирала

Това ги втвърдява и ги прави по-лесни за късане. Освен това, ако прекалявате с извиването, може да ги деформирате в съвсем друга форма, която да стои неествествено на лицето ви. Запомнете, че ако искате да добиете ефект на по-обемни мигли, трябва да ги извивате преди да сложите продукта.

Най-често допусканите грешки, които съсипват миглите ви

Използвате изкуствени мигли и ги поставяте грешно

Честото залепяне на изкуствени мигли може да доведе до изтъняване на вашите, както и до загуба на част от тях. Опитайте се да органичите използването им до минимум, за да не се окаже, че ще трябва да ги използвате завинаги, защото вие вече нямате. Не нанасяйте лепилото директно върху края на клепача и вашите мигли, а върху изкуствените.

Не почиствате грима си добре

Това е често срещан проблем, не само когато става дума за миглите ви, но и за цялата кожа на лицето ви. Ще трябва да намерите най-подходящият продукт за почистване на грим, който да бъде внимателен към кожата ви, но в същото време и достатъчно силен, за да свали абсолютно целия грим. Бъдете внимателни със зоната на очите ви, не търкайте прекалено грубо.

Най-често допусканите грешки, които съсипват миглите ви

Не слагайте водоустойчива спирала всеки ден

Тогава какъвто и вид продукт за сваляне на грим да използвате, винаги ще ви бъде трудно. Нали затова са направени водоустойчиви? Ще се налага да търкате повече, следователно да сами ще късате миглите си. Може да си докарате и раздразнения и възпаления около очите. Водоустойчивите формули трябва да бъдат запазени за специални поводи като сватби или любовни филмови маратони с Райън Гослинг.

Не поддържавате добра хигиена

По подобие на порите на лицето ви, космените фоликули може да се запушат, тъй като съдържат мастни жлези. Това причинява възпаление, което може да доведе до загуба на мигли или да предизвика растеж в различни посоки. Бъдете сигурни, че ръцете ви са идеално чисти преди да започнете да пипате миглите си, било то за да се гримирате или за да свалите макиажа си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay