Как да приготвите популярния коктейл Negroni Sbagliato?

Как да приготвите популярния коктейл Negroni Sbagliato?
Instagram

Време е за нова онлайн 'коктейлна' сензация: Negroni Sbagliato. Виждаме го непрекъснато през последните няколко дни в социалните мрежи, но как един сравнително неизвестен коктейл се превърна в сензация в TikTok?

За това трябва да благодарим на Ема Д'Арси и Оливия Кук, звездите от "Къщата на дракона" на HBO. В кратко видео с въпроси и отговори Д'Арски, която играе принцеса Ренира Таргариен, беше попитана за любимата ѝ напитка. Тя отговаря "Negroni… Sbagliato… с Prosecco в него". Клипът избухна в социалните мрежи и сега хората в цял свят искат да го пробват.

 

Какво представлява?

Negroni Sbagliato е освежаващ италиански коктейл, който е комбинация от Campari, сладък вермут и просеко в равни части. Sbagliato е създаден в Милано, Италия от Мирко Стокето. Италианската дума sbagliato се превежда като "грешка" и се смята, че този коктейл е създаден случайно, когато Стокето погрешно заменил джина в Negroni с пенливо вино.

Коктейлът много наподобява Негрони Американо. Всъщност единствената разлика е в просекото. В Американото се добавя газирана вода, в Sbagliato- просеко, което е перфектното допълнение към горчивината на Campari и сладостта на вермута. 

Как да го приготвите?

Стига толкова история, ето как да приготвите този страхотен освещаващ коктейл:

Необходими продукти: 

50 мл Campari

50 мл сладък вермут

50 мл просеко

няколко резена портокал

Начин на приготвяне:

За да направите Negroni Sbagliato, комбинирайте Campari и вермута в шейкъра. Отгоре изсипете просекото и разклатете, за да се комбинират добре. Украсете с резен портокал и готово!

Нещо, което трябва да имате предвид е, че видът на вермута, използван в този коктейл, е от съществено значение. Този коктейл изисква сладък италиански вермут като Carpano Antica или Cocchi vermouth di Torino. Сладостта и наситеността са необходими, за да се балансира острата, цитрусова горчивина на Campari. 

Макар че този коктейл е доста прост, това не бива да ви заблуждава, определено си струва да го опитате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay