Не с тези дрехи на интервюто!

Важно е да изглеждате добре, но нека да не е пошло

Не с тези дрехи на интервюто!

На много места ще срещнете препоръки относно начина, по който е желателно да се облечете на интервюто за работа. Нашият личен опит с набирането на кадри обаче показва, че някои дами явно не са чували за подобни съвети. Или просто отказват да ги следват.  

Решихме да съберем в един материал нещата, които сме виждали с очите си и определено не са ни правили добро впечатление. Но не искаме да обиждаме никого. Целта е всяка жена, която има желание да се поучи от грешките на другите, да знае какви елементи трябва да избягва в тоалета си за интервюто.

Общо взето, достатъчно е да съобразите тоалета си със следните две правила:

1. Трябва да изглеждате възможно най-представителни, поддържани и чисти.
2. В старанието си да се чувствате красиви и привлекателни, внимавайте да не прекрачите границата към пошлото и твърде сексуално излъчване. 

Мръсна коса 
Както казахме, най-важното при запознанството с евентуалния ви бъдещ работодател е да изглеждате спретнато. А това няма как да се случи, ако се появите с кичури, от които сякаш всеки момент ще започне да капе зехтин. Или с видим пърхот. 

Съществува и още по-лоша идея - да се обадите по телефона и да кажете: "Няма да мога да дойда днес, защото ми спряха водата, а трябва да си измия косата". Това също ни се е случвало и не ни направи никак добро впечатление. Ако, не дай си боже, точно преди интервюто ви се случи подобно нещо, обмислете варианта да се жертвате и да се изкъпете със студена вода, стоплена на котлона вода, или водата в дома на някой приятел.

Не с тези дрехи на интервюто!Ярък грим 
Разбира се, не може да отидете на интервюто негримирани. Не трябва обаче и да прекалявате с макиажа, освен ако не кандидатствате за позицията "клоун в цирк".

Оставете за работните дни след това ексцентричните си предпочитания към набиващи се на очи сенки, зелена спирала, кървавочервено или черно червило, прекалено тъмен руж...

Пиърсинги и татуировки
Добре знаете, че съществуват длъжности, които никога няма да ви позволят да излагате на показ такива неща. Но дори случаят да не е такъв, поне за интервюто можете да свалите обиците от нестандартните места по лицето и ушите си. А картинките с вечно мастило ви съветваме да прикриете с облеклото си.

Олющен маникюр 
Казват, че маникюрът е визитната картичка на една жена. Затова, ако искате наистина да получите визитни картички с адреса на конкретния работодател, погрижете се да въведете ръцете си в красив вид.

И под "красив" нямаме предвид свръхдълги червени нокти, като на някой вампир! Допустимо е да не сложите никакъв лак, но не и да се появите с олющен такъв.

Тениска и дънки 
Добре, може и да не кандидатствате за работа, която ще изисква да се обличате елегантно. Но това не пречи да се поизтупате малко за интервюто. Все пак винаги може да се наложи в бъдеще да ви изпратят на официално събитие. А ако им се представите във вид като за разходка с кучето, най-вероятно ще заключат, че нямате нито една по-представителна дреха. 

Смятаме, че дори не е необходимо да споменаваме колко лоша идея би бил анцугът. Вече сме изказвали мнението си по въпроса тук.

Голямо деколте 
Ако мечтата ви е да подпишете договор с "Пайнер", това ще е подходящо решение. Във всеки друг случай - не. На интервюто трябва да изпъкнете с многобройните извивки на мозъка, а не по тялото си. Хубаво би било да изглеждате привлекателни и външно, разбира се, но не така, сякаш се опитвате да привлечете банкноти в сутиена си.

Презрамки на показ 

Като заговорихме за сутиена, не е желателно която и да било част от него да се вижда. Нито пък да прозира. Това ще направи доста лошо впечатление. Същото важи и за бикините, така че внимавайте какво се случва под кръста ви, когато сядате.

Мрежест чорапогащник 
Не, не и не! Ако толкова ви влече, можете да си го позволите в определени ситуации. Интервюто за работа обаче определено не е сред тях. Каквото и да си говорим, мрежестият чорапогащник винаги ще буди известни асоциации с момичетата, които изкарват прехрана на улицата. Ботушите с дължина над коляното пък се свързват със стриптийзьорките. Понякога ги харесваме, но не ви ги препоръчваме точно за интервюто.

Неподходяща чанта 
Знаете правилото - цветът на дамската чанта трябва да бъде съчетан с цвета на обувките. Дори да не можете да го изпълните, едва ли някой ще ви упрекне, ако все пак успешно комбинирате чантата с багрите и стила на цялостния тоалет. Едва ли е нужно да споменаваме, но все пак: когато говорим за официално интервю за работа, думата "раница" трябва да бъде забравена.

Не с тези дрехи на интервюто!

Тигрови, леопардови, змийски и други животински щампи 
Много пъти сме си говорили за тях. Звездите от световна величина може и да ги харесват, но у нас се възприемат с малко по-друго око. До голяма степен това се дължи на поп-фолка. Както и да е, важното е да отбележим, че в България наистина има хора, които мразят животинските щампи до такава степен, че може да не ви наемат само заради тях.

Отворени обувки с чорапогащник 
Ако зависи от нас, ще ви забраним подобна комбинация и по принцип. В крайна сметка обаче всеки е свободен да прави каквито модни грешки си иска. Ако иска и да го възприемат добре на интервюто за работа обаче, по-добре да не обува сандалите с чорапогащник.

Ако този материал ви се е сторил интересен, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

53 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



40
Не е посочен 08.02.2013|19:17
За каквато и позиция да кандидатствате, ако интервюиращият е мъж, би ви наел, ако сте като мацката на първата снимка, без много въпроси;)
39
Не е посочен 08.02.2013|18:29
Дрес кодът е задължителен!Не бива да се злоупотребява с това!
38
Не е посочен 08.02.2013|16:53
Е не, трябва да се спазва някакъв етикет. Не може да идеш омачкан, миришещ и неугледен и да искаш да впечатлиш някого с качествата си.
37
Не е посочен 08.02.2013|16:52
Ами може, но все пак коланче и диадема не са като рокля или риза от леопардово. Не са така натрапчиви.
36
Не е посочен 08.02.2013|16:52
Ахаха и тук си права;))
35
Не е посочен 08.02.2013|16:51
Пише се "анцуг" и така се произнася. И едва ли има такива хора.
34
Не е посочен 08.02.2013|16:51
Ами така е няма как, в днешния забързан живот човек винаги може да бъде сварен неподготвен, но трябва да е умен и гъвкав в такива ситуации. Точно както при теб!
33
Не е посочен 08.02.2013|16:50
Разбира се, това наистина е много важно. Както и това, което ти си направила - впечатлила си с откровеността си, което е рядко срещано.
32
Не е посочен 08.02.2013|16:48
И без дъвка в устата!!
31
Не е посочен 08.02.2013|16:48
Дори не мога да си представя, как ще отида на интервю с мръсната коса и ще искам да впечатля някого!!
30
Не е посочен 08.02.2013|16:47
Наистина. Всичко това е силно противопоказно.
29
Не е посочен 08.02.2013|16:13
Мдам, и при мен се получи нещо такова, тъй като ме поканиха на интерню, а след час трябваше да пътувам, понеже бях на изпит, явих се с раницата дори в офиса - с риза и дънки, обясних за положението си и в крайна сметка ме взеха.
28
Не е посочен 08.02.2013|14:54
ако провеждам интервю за работа много бих се зарадвал на мацки облечени толкова секси както на снимките :))
27
Не е посочен 08.02.2013|14:45
Здравейте. Налълно съм съгласна със статията Ви. Винаги съм спазвала тези принципи, когато съм се явявала на интервю за работа. По ирония на съдбата обаче, последното интервю на което ходих ме завари доста неподготвена. Бях излязла на кафе с приятелка и бях по дънки, маратонки, спортна тениска и яке и изобщо не си бях направила труда да се гримирам. Обадиха ми се по телефона и любезно ме поканиха на интервю, което да се състои след час. Не ми се рискуваше да отказвам подобно предизвикателство и приех поканата. Нямах време да ида до другия край на града, за душ и подходящо облекло и за това се появих в горе описания вид. Когато влязох в кабинета на потенциалния си работодател, след като се представих се извиних за външния си вид, а той вместо да си направи лоша оценка за мен, се впечатли от съобразителноста ми да се извиня в подобна ситуация. След двучасовото интервю което проведохме, ме нае на работа. От този ден нататък вече две години ми се налага да идвам с костюм и риза на работа. И все пак обръщайте внимание на това как изглеждате на интервю, защото са редки случаите в които някой би си затворил очите за подобни неща :)
26
Не е посочен 08.02.2013|14:44
определено има такива които се обличат така на интервю , особено с тигрови елементи като на снимката
25
Не е посочен 08.02.2013|14:41
Всичко опира до това за каква работа кандидатстваш - в Пайнера ще оценят щампите, деколтето, късите поли... както и някой шеф, търсещ си секси секретарка да му носи кафето и да му вдига... настроението.
24
Не е посочен 08.02.2013|14:26
хахаха на следващото интервю ще отида точно както е мацката на първата снимка :)
23
Не е посочен 08.02.2013|14:16
надали някой би си причинил подобни неща на интервю като се покаже като пълния идиот.
22
Не е посочен 08.02.2013|14:16
хахаха по анцунг . има ли хора които ходят по анцунг на интервю
21
Не е посочен 08.02.2013|14:10
Точно определение си дала ;) разбира се,че има значение облеклото при интервю, не вярвам,че някой би си направил такъв лош номер на самия себе си.
20
Не е посочен 08.02.2013|13:40
така е, не трябва да изглеждаме като садо-мазо танцьорки, малко по-приличен вид,пък после вече ще имаме възможност да се разкрием, ако работата го позволява.
19
Не е посочен 08.02.2013|13:16
Естествено,че има значение работата,за която кандидатстваме, но и има някакви норми така да се каже,които е добре да спазваме,особено при първия контакт с бъдещия ни шеф
18
Не е посочен 08.02.2013|13:11
Да, зависи за каква работа кандидатстваме. И за танцьорка е подходящо.
17
Не е посочен 08.02.2013|12:51
Сериозно ли има някой, който би допуснал подобни грешки? Ако отивате на интервю за барман, всъщност може.
16
Не е посочен 08.02.2013|12:29
не вярвам някой да отиде така, освен ако не е куха лейка
15
Не е посочен 08.02.2013|12:04
Всичко зависи от длъжността, за която кандидатства човек, ако е по-творческа професия на никой няма да му направят впечатление татусите и обеците... Чистият и спретнат вид е най-важен.
14
Не е посочен 08.02.2013|11:52
бррр,признавам си,че ако бях работодател, не бих взела на работа някой с подобни леопардови щампи,или ако ми се появи с яка от лисица,кожух от зайци или нещо такова!
13
Не е посочен 08.02.2013|11:00
Какво им е на леопардовите щампи, аз точно така отидох на интервю, символичното коланче на туниката ми беше леопардово и ако не се лъжа бях с диадема в същите багри и ме наеха на работа, важно е цялостният ти вид да изглежда добре, а не точно с какво си облечен, според мен.
12
Не е посочен 08.02.2013|10:59
Някой път трябва да атакуваме дадена цел по различно облечени!
11
Не е посочен 08.02.2013|10:46
хаха, с мрежести чорапи и дълбоко деколте:)))
10
Не е посочен 08.02.2013|10:29
Не мога да спра да смея, само като си го представя!
9
Не е посочен 08.02.2013|10:13
Тигрови, леопардови, змийски и други животински щампи, представяте ли си да изскочиш така на интервю!
8
Не е посочен 08.02.2013|10:06
не познавам нормална жена дето така да иде на интервю
7
Не е посочен 08.02.2013|10:02
Зависи, може и да ви помогне голямото деколте!
6
Не е посочен 07.02.2013|21:51
Хубаво е да се знаят тези неща.
5
Не е посочен 07.02.2013|19:16
Хубаво е да знаем как да се обличаме подобаващо...
4
Не е посочен 07.02.2013|18:16
Хахахах само като си представя какви излагации сте виждали,искрено ви завиждам,че добре сте се посмяли.
3
Не е посочен 07.02.2013|17:29
Нека всеки да си ходи както намери за добре. Ако до една определена възраст човек не се е научил как да се облича за различните поводи, то едва ли една статия ще му помогне.
2
Не е посочен 07.02.2013|17:22
Е татуировките къде да си ги скрие човек :)
1
Не е посочен 07.02.2013|17:03
много полезни съвети, наистина
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay