Нуждаем ли се от причина, за да се влюбим?

Казват, че половинката ти е предопределена. Израснах, гледайки филми като „Когато Хари срещна Сали“ и „Хубава жена“, от където разбирах, че любовта е и приятелство.

Нуждаем ли се от причина, за да се влюбим?

Години наред търсех онова особено приятелство, което по-късно ще се превърне в любов. С нетърпение чаках времето си, когато ще танцувам странно в компанията на моя партньор. Уви! Този момент така и не дойде. Със завършването на гимназията и преместването в колежа, животът стана по-интензивен. Натискът, конкуренцията за получаване на добри оценки, за да мога да си намеря добра работа, станаха моите нови приоритети.

Често оставах будна през нощта, мислейки за последствията, ако не успеех да свърша нещо навреме. С течение на времето завърших обучението си в колежа и си намерих страхотна работа в реномирана фирма. Животът ми беше натоварен и се въртеше около цели, бонуси и фирмена политика. Като навърших 30 години се ожених. Брака ми беше уреден. Тъй като и двамата бяхме срамежливи и не се познавахме много, в началото не общувахме достатъчно. Открих, че със съпруга ми имаме съвсем различни интереси и чувствах, че ще ни трябва доста време, за да се напаснем. Всеки път, когато говорихме, имахме съвсем различни мнения, но внимавахме да не се нараним. Чудех се това ли искам от брачния си живот.

Веднъж, докато бяхме на медения си месец, бях изяла нещо развалено и докато разговарях със съпруга си, изведнъж повърнах. Повръщах постоянно около 15 минути и след това гаденето утихна. Едва успях да стана, тъй като се бях свлякла в собствените си течности.

Съпругът ми ме вдигна внимателно. Постара се да стигна невредима до стаята ни. Изкъпа ме, приготви ми чисти дрехи и ме сложи в леглото. Даде ми лекарства и остана буден цяла нощ, само за да се увери, че съм добре. Два дни по-късно, след като вече бях малко по-добре, го хванах за ръце и му разказах живота си и му споделих как се чувствам. Извиних се, че може би съм го наранила с понякога по-твърдото ми мнение по някои въпроси. Казах му, че сигурно съм направила нещо страхотно в предишния си живот, за да заслужа в този съпруг като него.

Той се усмихна искрено и попита дали бих направила същото за него.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay