Няколко грешки в отглеждането на деца, които всеки родител е допускал поне веднъж

Няколко грешки в отглеждането на деца, които всеки родител е допускал поне веднъж

Родителите се опитват да дадат най-доброто на своите деца, но понякога допускат грешки, които могат да се отразят на живота на детето. Всъщност има грешки, които са доста често срещани и обикновено младите родители ги допускат. Ето кои са те:

1. Проверяване на температурата на детето с ръка

Телата на децата са по-топли. Всъщност нормалната им телесна температура може да варира от 36.5 до 39 градуса. Температура, по-висока от това, вече е притеснителна. Такава малка разлика не може да се усети с ръка, затова е добре винаги да използвате термометър. За бебета под 3 месеца се препоръчва да се използва ректален термометър, тъй като е най-безопасен и ще ви даде най-точна информация.

2. Запасяване с памерси

Много родители си мислят, че е страхотна идея да се запасят с огромни количества памерси, но това всъщност е нищо друго, освен загуба на пари. Децата растат изключително бързо, като качват от 140 до 200 грама на седмица. Без да разберете, вашето бебе ще надрасне всички тези памерси, които сте сложили в шкафа.

3. Махане на биберона твърде рано

Много родители махат бибероните твърде рано, защото се притесняват, че може да причинят проблеми със зъбите на детето. Но подходящият момент за махане на биберона е на 6- месечна възраст, не по-рано.

4. Оставяте детето да се "измъква"

Трябва да научите детето от възможно най-ранна възраст, че трябва да поема отговорност за действията си. Не му позволявайте "да се измъква", когато е сторило нещо лошо. По този начин ще го научите, че може да прави лоши неща и да не получава наказания за тях.

5. Използване на различни устройства, за да ги забавлявате

Повечето родители използват мобилни телефони и телевизори, за да забавляват децата си, но това всъщност е лошо за тяхното здраве. Според проучване, радиацията от тези устройства влияе директно върху мозъка на децата и увеличава риска от развитие на различни заболявания.

6. Обувате им краката, когато имат температура

Твърдението, че детето трябва да се изпоти, когато е болно, не е доказано, че работи. Всъщност, когато обличате детето прекалено много, когато има температура, не му помагате. Така се загрява още повече и вдига още по-висока температура. Вместо това, трябва да му облечете удобни и леки дрехи и да бъде леко хладно в стаята, в която се намира.

7. Сменяте памперсите прекалено често

Понякога пишкането и акането се случват на интервали и ако тръгнете да сменяте памперса прекалено бързо, детето може да ви напишка. По-добре изчакайте малко. Съвременните памерси са направени така, че не е проблем да смените памперса дори след 1 или 2 часа, няма да се появи обрив или нещо подобно.

8. Излишно хранене с лъжица, която вие държите

Според лекарите, храненето с лъжици от родителите всъщност е лошо за тяхното здраве и цялостно развитие. Вместо това се препоръчва децата да се опитват да се хранят сами. Децата, които биват хранени от своите родители, са по-застрашени от наднормено тегло. От друга страна, децата, които се хранят със собствено темпо, е вероятно да са по-здрави.

9. Харчите прекалено много пари за тях

Бебетата растат наистина бързо, така че бързо ще надраснат дрехите си. Така че купуването на супер скъпи, маркови дрехи е абсолютно излишно. Плюс това, все пак става дума за дете- то се цапа с всевъзможни неща, не си струва да е облечено с рокля за 100 лева.

10. Пляскане и използване на залахи

Да крещите на детето никога не е решение на проблема. Всъщност, това създава проблеми. Колкото повече крещите на детето, то толкова по-малко ще ви слуша. Страхът не е начинът да дисциплинирате децата си. Вместо да звучите авторитетно и да им заповядвате да правят различни неща, опитайте се да говорите с тях като приятел.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay