Няколко неща, които вероятно ще чуете за първи път

Няколко неща, които вероятно ще чуете за първи път

Има животни, които фалшифицират бременност, за да получат повече храна от своите гледачи, гълъбите могат да разберат дали хората имат рак или не. Всеки ден научаваме нови и интересни неща за света, в който живеем. 

1. Много червила съдържат люспи от риби

Съставката, наречена гуанин, се използва в много червила, за да създаде блестящ ефект. Тази съставка идва от рибени люспи и в козметичната индустрия се нарича "перлена есенция".

2. Гълъбите могат да идентифицират рак на гърдата в мамографии точно както човешките експерти могат

Учените направиха експеримент и научиха гълъби да различават диапозитивите на пациенти с рак на гърдата и тези на здрави хора. Птиците могат да сортират точно слайдовете по категории и да разпознават кой от тях показва рак и кой не.

3. Патладжанът съдържа никотин

Технически патладжанът е зрънце и семената му съдържат никотин. Концентрацията му е около 100 нанограма на грам патладжан. Въпреки това, за да консумирате количество никотин, равно на 1 цигара, ще трябва да изядете около 20 килограма патладжан и вероятно ще бъдете откарани в болницата. Това не би било заради никотина, а огромното количество фибри, които бихте консумирали, като изядете толкова патладжан.

4. Благодарение на телевизорите с плосък екран с висока резолюция, кучетата могат да виждат телевизионните екрани

Кучетата могат да виждат изображения на телевизионни екрани и те са достатъчно интелигентни, за да разпознават животни, показани във филми и телевизионни сериали, точно както биха го направили в реалния живот. Те дори разпознават животни, които никога не са виждали, и телевизионни кучешки звуци, като лай.

5. В Япония има СПА, където можете да си вземете вана с нудли

Ичиро Фуруя, собственикът на спа центъра, твърди, че "Напоследък хората са много загрижени за красивата кожа и знаят за ефектите на колагена, който се съдържа в свинския бульон. В тази баня всеки може да се забавлява и да се възползва от ползите за здравето. 

6. Кравите, които се наричат по име, дават 258 литра повече мляко от тези, които нямат имена

Млекопроизводителите, които наричат кравите си с имена, са получили 2 105 галона (7 938 литра) мляко от кравите си, в сравнение с 2029 галона (7680 литра) при кравите, които нямат имена, за 10-месечен цикъл на лактация.

7. Бананите са радиоактивни

По света растат над 1000 разновидности на банани. Научно доказан факт е, че бананите съдържат радиоактивния елемент Калий-40. Има дори измерване на радиацията, наречено "Бананова еквивалентна доза", което означава дозата радиация, която един човек консумира, докато яде един банан.

8. Човешкото тяло съдържа 0,2 mg злато

Златото се намира в кръвта и е необходимо за нашите стави. Също така е съществен елемент при предаването на електрически сигнали в тялото. Тялото на средностатистическия човек, тежащо 70 килограма, ще съдържа обща маса от 0,2 милиграма злато. 

9. Можете да спестите 584 галона вода, като пишкате под душа

Според проучване, ако се къпете веднъж на ден и пишкате по време на този душ, бихте могли да спестите 1,6 галона вода, ако не пускате водата в тоалетната.

10. По пътищата в Париж няма знак "Стоп"

В Париж има 6100 улици и нито една от тях няма знак "Стоп". Последният знак "Стоп" е премахнат някъде между 2012 и 2014 г. и оттогава парижкият трафик функционира напълно без тези знаци. Причината за това е, че автомобилът вдясно в Париж винаги има приоритет.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay