Няколко неща, които могат да ни накарат да изглеждаме с 10 години по-възрастни

Няколко неща, които могат да ни накарат да изглеждаме с 10 години по-възрастни

Има някои жени, които се опитват да изглеждат млади и успяват да създадат семпъл, ефирен външен вид въпреки възрастта си. Но има и млади момичета, които изглеждат много по-възрастни, отколкото са в действителност. За да избегнем това, трябва да вземем предвид много важни неща и да изберем подходящите дрехи, аксесоари и грим. 

Ето кои неща ни карат да изглеждаме с от 2 до 10 години по-възрастни, отколкото всъщност сме. 

1. Дрехи със сложни плетки

Трябва да бъдем изключително внимателни с плетените дрехи. Обикновените плетените дрехи изглеждат доста стилно, но ако са със сложни плетки, изглеждат старомодни. И няма значение дали дрехите са "ръчно изработени" - в края на краищата думата не е синоним на "модерен" или "стилен".

2. Безформени чанти

Голяма, безформена чанта може да накара тялото на жената да изглежда безформено и дори да изглежда по-стара. По-добре е да избягвате такива модели и да избирате прости, геометрични фигури. Те придават някаква структура на силуета. Също така, не забравяйте да не избирате чанти с много декоративни елементи. В този случай по-малкото е повече.

3. "Годе" поли

Този модел изглежда като стандартна пола-молив. Но на нивото на коляното става по-широка. В идеалния случай би трябвало да даде баланс на широкия ханш, но такива поли се считат за ретро стил, поради което жените, които ги носят, винаги изглеждат по-стари, отколкото са.

4. Кърпи за глава

Такива шалове за глава не само ни помагат да се затоплим, но и ни карат да изглеждаме доста по-възрастни. Такива шалове трябва да се комбинират с контрастни дрехи като минималистични, военни или дори рокерски стилове.

5. Лъскави бежови чорапогащи

Много модерни жени от 90-те носеха такива чорапогащи. Но днес те се считат за старомодни. Те правят външния вид на всеки много прост и краката могат да изглеждат дебели. Ако искате да носите чорапогащи в бежов цвят, те трябва да са матови и максимално подобни на цвета на кожата ви.

6. Масивни бижута

Дълги огърлици от различни скъпоценни камъни и искрящи неща карат жената да изглежда много по-възрастна, отколкото е. И ако имате покрити със сребро ръце с големи скъпоценни камъни, ръцете започват да изглеждат твърде големи. Ако по-възрастна жена носи такъв пръстен, това ще отвлече вниманието от старата й кожа, но младите момичета не трябва да носят такива бижута.

7. Барети

В миналото баретите се смятаха за елегантни и очарователни по френски. Но се оказва, че френските жени изобщо не носят шапки през есента. Като цяло баретите не изглеждат много модерни, поради което много възрастни жени ги обичат.

8. Ярки шарки

Най-опасната зона за ярки шарки е около лицето. Ако сте с рокля с щампа, за която не сте сигурни, сложете пуловер отгоре, тъй като това е едно от най-стилните модерни решения.

9. Копринени шалове

В този случай всичко зависи от това как шалът се комбинира с други дрехи. Колкото по-сложен е начинът на връзване, толкова по-възрастна изглежда една жена. За да създадете по-младежки външен вид, носете този аксесоар възможно най-просто. Шаловете трябва да се комбинират само с ежедневни дрехи.

10. Определени тъкани

Тъкани като сатен, кадифе и туид трябва да се носят много внимателно. Можете да носите модерни кадифени панталони, ако не искате да изглеждате по-стройни. А кадифено яке ще добави няколко килограма, както и няколко години. Сатенените блузи не са толкова модерни в наши дни, но сатенените миди рокли изглеждат много стилни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay