Няколко трика, които ще ви помогнат да изберете подходящ размер дрехи в магазина

Няколко трика, които ще ви помогнат да изберете подходящ размер дрехи в магазина

Понякога можете да си купите дреха и след това да откриете, че е прекалено малка за вас. Или изглежда, че е купена за някой друг. Докато пазаруваме, можем да се увлечем твърде много в процеса и да не забелязваме някои малки подробности. И познаването им би могло да ви помогне да разберете, дори и в съблекалнята, дали тази дреха ви подхожда или не.

Сутиен

Размерът е най-важното при избора на сутиен, но не всеки знае как да го разбере. Можете да го направите в рамките на няколко минути, дори преди да отидете в магазина. Застанете изправени и измерете обиколката под бюста си (мястото, където се намира коланът на сутиена), а след това обиколката на гърдите в най-изпъкналите точки. Метърът трябва да бъде плътно притиснат към тялото ви, но не трябва да ви притиска.

Тениска

Тениската е толкова често срещано облекло, че просто гледаме размера на етикета, преди да го купим. Но това не означава, че ще пасне така, както трябва. Тениска с подходящ размер трябва да има ръкави, които да достигат до средата на рамото. Ако са по-къси, тениската е твърде малка, ако са по-дълги, е твърде голяма.

Обърнете внимание на дължината на тениската, в идеалния случай долният ръб трябва да е на няколко сантиметра под кръста ви. Шевовете на раменете трябва да прилягат плътно до тялото и да не пресичат ръба на рамото.

Яке

Най -лесният начин да разберете дали сакото ви пасва е да се прегърнете, което можете да направите направо в съблекалнята. Уверете се, че якето не ограничава движенията ви и лесно можете да хванете лактите си. В същото време трябва да усетите леко придърпване - ако го няма, якето е твърде голямо.

Рокля

Когато купувате класическа рокля, обърнете внимание на раменните шевове. Те трябва да падат и тъканта да не се набръчква. Роклята е твърде малка, ако има бръчки по предната част на подгъва, което означава, че тъканта е опъната и няма да се чувствате комфортно при движение.

Коланът на роклята трябва да е под бюста ви. Ако се покачи малко, значи роклята е малка. В класически вталена рокля коланът трябва да съответства на естествената ви талия.

Блуза

Когато избирате блуза, се съсредоточете върху най-широката част на тялото си - например раменете, бюста или кръста. Тъканта между копчетата не трябва да се разширява от напрежението. Както при тениската, раменните шевове не трябва да са под раменете ви и трябва да прилягат плътно към тялото. Друго нещо са страничните шевове: те трябва да вървят строго под прав ъгъл надолу. В противен случай дрехата може да се изкриви по време на носене.

Риза

Когато избирате риза, трябва да обърнете внимание на няколко неща. Яката трябва да докосва врата, но не да го притиска. Ако завъртите главата си и яката се завърти с нея, това означава, че е твърде стегната. В идеалния случай 2 пръста трябва лесно да се поберат под закопчаната яка.

Ръкавите не трябва да са толкова стегнати, че да виждате ръцете си под тях, но не трябва да са толкова разхлабени, че да образуват вълни. Когато сгъвате ръката си, маншетите не трябва да се надигат на повече от 1 инч от китката.

Пола

За да определите дали размерът на полата е подходящ за вас, опитайте да хванете тъканта на колана с пръсти и да го дръпнете поне 1 см назад. Ако можете да го направите, това е вашият размер (размер, който е необходим за удобно движение и седене). Ако празнината на колана е по-малка или липсва, значи полата е твърде стегната и е добре да изберете по-голям размер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay