Няколко храни, които смятаме за здравословни, а всъщност не са

Няколко храни, които смятаме за здравословни, а всъщност не са

Всички знаем колко важно е здравословното хранене. За някои това е необходимост, за други е начин на живот. Много хора предпочитат да купуват продукти, които се считат за "здравословни", но всъщност не всички, които считаме за такива, са здравословни. 

Ето няколко примера за храни, които се считат за здравословни, а всъщност не са: 

Сок в кутия 

В своите реклами производителите на плодови сокове по всякакъв начин посочват изобилието от витамини и минерали в своите продукти. Всичко това обаче не е съвсем вярно. Ако искате наистина здравословен сок, изстискайте го от истински плодове. 

Протеинови барове

За да намалят цената на крайния продукт и да подобрят вкуса, много производители добавят голямо количество захар или дори нискокачествени фруктозни подсладители. Постоянната консумация на тази "здравословна" закуска може да повлияе негативно на здравето.

Зърнени закуски 

Въпреки многобройните предимства (бързи, прости и вкусни), зърнените храни имат и значителен недостатък: високо съдържание на фруктоза под формата на царевичен сироп. Гликемичният индекс на зърнените закуски е твърде висок. 

Газирани напитки без захар

Някои проучвания показват, че честата консумация на диетична сода и изкуствени подсладители увеличават риска от затлъстяване и метаболитен синдром. Учените смятат, че тези напитки повишават апетита, като стимулират хормоните на глада.

Плодови кисели млека (йогурт)

Тези млека съдържат различни оцветители, консерванти и, разбира се, голямо количество захар или подсладители. Следователно не може да се каже, че са особено здравословни или че могат да ни помогнат да отслабнем. 

Вегетарианска пица

Независимо какви са продуктите върху пицата, тестото си е тесто. Ако искате да се храните по-здравословно, добра идея е да избягвате тестените храни. 

Растителни млека

Прясното краве мляко е богато на протеини, калций, калий и витамини A, B и D. Въпреки че растителните алтернативи съдържат полезни вещества, те по никакъв начин не са в състояние да заменят напълно оригиналното мляко. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay