Няколко храни, които трябва да избягвате по време на менструацията си

Няколко храни, които трябва да избягвате по време на менструацията си

Менструацията е доста неприятна сама по себе си и всяко нещо, което поставяме в тялото си по това време от месеца, може да се отрази на симптомите ни. За да направите менструацията по-поносима, избягвайте тези напитки:

1. Кофеинови напитки

Пиенето на кафе може да звучи страхотно, защото повечето жени се чувстват доста изморени по време на менструацията, но то може да причини повече вреда, отколкото полза. Освен че кафето допринася за подуването на корема, то ще наруши съня ви и на следващия ден ще бъдете много изморени. 

2. Храни с високо съдържание на захар

Благодарение на хормоналните промени, през това време от месеца, жените имат огромно желание да ядат захар и сладки неща. Промените в нивата на кръвната захар ви карат да искате да ядете вредна храна, но в крайна сметка ще се почувствате по-зле. 

3. Солена или пържена храна 

Една чиния вкусни пържени картофки вероятно може да оправи деня ви, но не е най-добрата идея. Това ще затрудни храносмилането ви и ще причини подуване на корема. 

4. Млечни продукти

Млечните продукти са най-големите виновници за подуването. Млечните продукти също могат да направят спазмите още по-неприятни. 

5. Храни с високо съдържание на мазнини

Хормоналните промени по време на вашата менструация могат да бъдат повлияни от храни с високо съдържание на мазнини. За да поддържате подуването под контрол, ограничавайте храни като бургери и други мазни меса. 

6. Алкохол

Съжаляваме, но чаша вино само ще влоши подуването и възпалението. Това може да повлияе на качеството на съня ви, затова опитайте да изберете вода през това време от месеца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay