Офис игри

Като сме работници, да не сме без празници?

Офис игри

Много добре ви разбираме: не е приятно да се работи в последните дни преди празниците, приповдигнатото настроение или стресът, че не сме се организирали достатъчно добре, не ни позволяват да се съсредоточим. И все пак, дори тези часове в офиса могат да станат приятни, стига да сме заобиколени от готин екип. Или от умението да го сплотим, забавляваме и превърнем в такъв. 

Ако не сте имали време или идеи, за да подготвите интересни игри, ние избрахме за вас няколко бързи, лесни и забавни такива. Предлагаме ви ги в коледна опаковка, но ако ви хареса подаръка, можете да си ги запомните и за други дни – рождени или обикновени.

Кой съм аз? (идеална за всеки офис) 
Този път не говорим за напълно объркана личност, а за весела обща игра. Съберете се всички, изберете категории, които ви се виждат най-забавни и интересни (анимационни герои, знаменитости, зеленчуци, животни и т. н.) и един от вас трябва да напише различни имена от избраните категории върху листчета. Всеки гръб, който се подвизава в офиса, получава по едно листче (радвайте се, че не е "Ритни ме!") и притежателят му няма право да маха етикетчето, нито да се опитва да го прочете в огледалото. Определете време - примерно, един час - след което отново ще се съберете на едно място и ще трябва да се представите с името от табелката. 

В този един час всеки може да обикаля по колегите, да им показва гърба си и да им задава въпроси, с които да разбере като какъв зеленчук са го насадили или на коя знаменитост са го оприличили. Внимание: имате право да задавате и да отговаряте само на въпроси с ДА и НЕ! В отбора на губещите попадат всички, които не са разбрали какво е написано на гърба им. 

Моят десен съсед (за игра в обедната почивка) 
Не е прилично да се говори с пълна уста, но какво пък – предколедно можем да си го позволим. Съветвам ви, докато хапвате обяда, да се позабавлявате с един рунд на "Моят десен съсед". Така или иначе, тази игра можете да я изиграете само веднъж с колегите си, защото вторият път се обезсмисля. А голяма веселба пада, повярвайте ми! 

И така, изберете някой забавен колега – да не е от типа "к'во ме занимавате с тъпотии", нито от прекалено "бавния" тип. Кажете му само, че ще играете на "МДС" и че сам трябва да установи какво означава тази абревиатура, задавайки въпроси с ДА и НЕ на останалите. Предупредете го, че отговорите, които ще получава, ще бъдат меко казано странни, но че именно това е целта – да разбере по каква логика му отговаряте. Посъветвайте го да пита неща, свързани с човека, на когото задава въпроси. Например: Имаш ли сестра?; С червено ли си облечен/а?; Кафяви ли са очите ти? Всички участници, освен "интервюиращия" трябва да знаят правилата на играта. Сигурно вече се досещате, че те предполагат да отговаряте на въпросите от името на човека, който се намира от дясната ви страна. Допустимо е отговорът да бъде НЕ ЗНАМ. Добре е всички да са наредени в кръг или около масата. 

Ноевият ковчег (подходяща за офис с много служители) 
Нека всички се съберат в голямо помещение и се наредят в две редици, обърнати с лице една към друга. Добре е разделянето да се извърши на принципа мъже/жени, но тъй като рядко се случва да бъдат по равно, се допускат и отклонения. Само не се сърдете, ако попаднете в редицата на другия пол – целта е да се забавлявате, не да има нацупени физиономии! 

Организаторът на играта трябва да подготви листчета с различни животно, като всяко от тях се повтаря по два пъти. След това ги разбърква и без да ги гледа, раздава на всички присъстващи. Трябва да направи така, че във всяка редица да има по един пингвин, по едно кенгуру и така нататък. На участниците им се предоставя една минутка време, в което да обмислят предстоящите си действия, след което се подава сигнал и всички започват да имитират животните си, като едновременно с това търсят своето съответствие от срещуположния пол (или редица), за да се групират с него. Чрез тази игра поне имаме оправдание да се държим като животни и изразходваме излишната детска енергия, която понякога пречи на работата! 

Офис игриТайнственият чорап (подходяща и за по-малък екип) 
За тази игра е нужна малко предварителна подготовка, но не е нищо кой знае колко трудно. Намерете големи чорапи – ако не коледни, може и обикновени, стига да са изпрани. Сложете в тях различни предмети, но внимавайте всеки чорап да е пълен със същите неща като другите – например, във всеки може да има по един орех, по едно бастунче от захар, по едно звънче и т. н. Важното е предметите да са нечупливи и да са заредени с коледен дух. 

Едно, две, три, старт! Ако служителите не са повече от 5, няма нужда да са групирани – и сам воинът е воин. Ако са повече, сформирайте няколко отбора. В рамките на 3 минути възможно най-голяма част от съдържанието на чорапите трябва да се опише на листче. Те са предварително и здраво завързани, така че познаването става само с опипване. Победител е човекът (или отборът) кой правилно е отгатнал най-много неща за определеното време. 

Съществува и вариант на тази игра, в който не се намесват чорапи и други предмети, а определен брой орехи се слагат на стол, върху тях – лист хартия и играчът сяда отгоре, без да гледа към орехите. Целта е да познае колко са те, като има право да използва само дупето, за да отгатне. 

Коледна азбука (съвсем лесна и спокойна игра) 
Казвате на всеки да вземе лист хартия и обявявате, че с всяка буква от азбуката трябва да се напише по нещо, свързано с Коледа. Както при "Градове и държави", който пръв е готов с всичко, може да каже СТОП. Докато четете какво сте измислили, всеки трябва да задрасква думите, които присъстват и в нечий друг списък. Победител е играчът с най-много незадраскани термини. 

Освен победители, във всяка игра има и победени. Тяхното "наказване' може да бъде също толкова забавно, колкото и печеленето на награда. Ето няколко идеи: качете загубилия колега върху стол и нека всеки се изреди да му поръчва каква стойка да заеме; сложете превръзка на очите му и поискайте да познае различни членове от екипа, само с опипване; преди започване на играта, напълнете една чаена лъжичка с нещо неприятно за ядене (не отровно, разбира се) – уговорката е който загуби, да погълне каквото има в лъжичката. 

Желаем ви весели последни часове в офиса и прекрасна Коледа у дома! 

47 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.01.2012|15:57
любимите ми
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay