Панорамна площадка Орлово око - да се извисиш нависоко!

Едно чудно място от Родопите

Панорамна площадка Орлово око - да се извисиш нависоко!

Винаги съм обожавала да се катеря в планините местности. За мен важи максимата "Колкото по-високо, толкова по-вълнуващо и красиво." В един такъв ден, в който градският шум и суета ми бяха втръснали, реших да потегля, накъдето ми видят очите. 

Бях пристигнала вече в родопския край, в с. Ягодина, и вдишвах от невероятния въздух, очите ми излизаха от орбитите си, защото не можеха да повярват как толкова красота може да се събере на едно място.

Не след дълго реших да потегля нагоре- към най-високата панорамна площадка в България, на 1563 метра. Тя е разположена на ръба на скалите на връх Свети Илия.

Има два варианта да стигнете до това величествено място. Единият е с джип. Навсякъде местните предлагат услугите си срещу 10 лева да Ви отведат да видите тази неземна българска прелест. Другият вариант, който и аз предпочетох, беше пеша (толкова време се бях возила с кола, имах нужда определено от раздвижване). 

Тръгнах от самото село, в което бях отседнала. Хората, които срещнах в началото и си почиваха на пейките, ми казваха, че имам много да вървя. Аз, обаче не се уплаших, защото не съм по планините от вчера.

Панорамна площадка Орлово око - да се извисиш нависоко!

Изкачването беше леко, за час и 15 минути. Този поход е лек и подходящ и за не много опитни планинари, но пък гледките, които се откриват пред очите Ви, докато се катерите нагоре, са неописуемо красиви. Трябва да попаднете на това място, да усетите магията му и да се потопите в тайните му, само тогава ще усетите какво значи да живееш!

Ето, още малко, и сме там! Да, заветната наблюдателница е достигната. За миг ахвам от това, което виждам. Не мога да повярвам колко малко усилия положих и  колко щедро съм наградена за това. Пред мен се разкрива пейзаж от гледки към три планини - Родопи,Пирин и малка част от Рила. Наистина е прелестно!

Панорамна площадка Орлово око - да се извисиш нависоко!

 

 

Мечтата ми се сбъдна- високо съм, дишам свеж планински въздух и се чувствам волна като птица! А това, което очите ми виждат, а душата ми усеща, не може да опишат нито думите, нито снимките.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 
7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay