7 покупки, които спестяват много пари, въпреки че изглеждат като ненужен разход

7 покупки, които спестяват много пари, въпреки че изглеждат като ненужен разход

Когато се опитваме да спестим пари, често правим някои глупави покупки, които изглеждат добри, но в дългосрочен план те влияят както върху нашето благосъстояние, така и върху качеството на живота ни. Ето защо понякога е по-добре да платите повече за продукт или услуга, за да плащате по-малко в бъдеще.

1. Скъпи обувки 

Купуването на евтини обувки може да изглежда добра идея. Но всъщност купуването на евтини обувки може да ни струва много повече от купуването на скъп чифт обувки. Просто пребройте всички пари, които харчите за стелки, дезодоранти за крака и други продукти за краката си. А ако носите качествени обувки, няма да ви трябват тези продукти. Така че като цяло ще дадете по-малко пари. Също така, качествените обувки могат да ви помогнат да избегнете сериозни проблеми със ставите и гърба си. 

2. Електрическа четка за зъби 

Качеството на миенето на зъбите зависи от това колко време миете зъбите си. Така че зъболекарите препоръчват да миете зъбите поне 2 минути, но повечето хора мият зъбите си само 46 секунди. И не става дума за мързел: просто не усещаме правилно времето. Ако купите електрическа четка за зъби с таймер, тя ще ви каже кога е време да спрете. Проучванията показват, че хората, които използват електрически четки за зъби, имат по-малко плака на зъбите и венците им са по-здрави и в крайна сметка се налага да посещават зъболекар по-рядко. Ако купите електрическа четка за зъби, можете да спестите цяло състояние от посещения при зъболекар.

3. Основни дрехи

Има дрехи, които винаги имаме в гардероба си- дънки, маратонки, черна рокля, бяла тениска и т.н. Когато става дума за такива дрехи, по-добре е да инвестираме повече пари, тъй като в противен случай трябва да купуваме такива дрехи постоянно. 

4. Скъп матрак

Сънят е много важен за здравето ни и това, на което спим, е наистина важна част от цялостното изживяване. Ортопедичният матрак може да понижи нивата на стрес, да облекчи болките в мускулите и да подобри цялостното ни здраве. И ако спите на стар матрак, това може да доведе до редица заболявания: от болки в ставите до затлъстяване.

5. Кожен колан

Качественият кожен колан може да се носи години наред, без да се съсипе. Ако си купите евтин колан, ще трябва да си купувате нов съвсем скоро, така че скъпият кожен колан е добра инвестиция. 

6. Поставка за лаптоп

Всички обичаме да гледаме сериали, докато лежим в леглото. Някои хора дори работят по този начин. В това няма нищо лошо, но постоянното прегряване (поради липсата на вентилация) може да доведе до счупване на лаптопа. И ако имате стойка за лаптоп, това няма да се случи. 

7. Скъпо бельо

Ако си купувате качествено бельо, от естествени материали, ще си купувате бельо много по-рядко. Освен това некачественото бельо може да бъде опасно за здравето ви, така че не си струва риска. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay