Паста с брюкселско зеле, лешници и праз

Паста с брюкселско зеле, лешници и праз
Pexels

Едва ли има човек, който не обича паста, но всички живеем в заблудата, че това ястие е нездравословно. Истината е, че дали пастата ще бъде здравословна храна или "джънк фуд" зависи от останалите продукти, които добавим. Тази паста с кълнове, лешници и праз лук е полезна и нискокалорична. 

Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

½ супена лъжица масло от рапица

3 стръка праз лук, нарязан на ситно

200 грама брюкселско зеле

2 скилидки чесън

50 мл зеленчуков бульон

350 грама паста

3 с.л. сметана за готвене

100 грама настърган пармезан

1 лимон

1/2 връзка магданоз

1 супена лъжица смлени лешници

Начин на приготвяне: 

Загрейте маслото в голям тиган на слаб огън. Добавете праза и нарязаното брюкселско зеле и гответе около 10-15 минути или докато омекнат. Добавете чесъна и гответе още 1 мин. Добавете горещия бульон и сметаната.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете и добавете към праза и брюкселското зеле. Добавете пармезана, лимона, магданоза и лешниците, както и 1 черпак от водата, в която сте варили пастата, ако е необходимо. Подправете на вкус и разпределете в четири купички.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay