Перфектният интериор за перфектната квартира

Ценни съвети как да организирате пространството, когато живеете под наем

Перфектният интериор за перфектната квартира

Жилището ви трябва да бъде онова място, което не просто наричате, а и усещате като свой дом. А за да мислите за него като за мечтаното райско кътче, което винаги ви спасява от ежедневния стрес, пренасяйки ви в един далеч по-уютен и спокоен свят, то трябва да го обзаведете така, че да се чувствате комфортно.

За съжаление обаче това може да бъде доста трудна задача, когато живеете под наем. От една страна трябва винаги да имате едно наум, че съществува възможност да смените квартирата, а от друга пък хазяите често се оказват "препън-икамък” за всичките ви идеи, свързани с освежаване на жилището.

По тази причина днес ще ви дадем няколко ценни съвета как да обзаведете наетия апартамент бързо, лесно и най-вече уютно с мебели, които след това спокойно може да поберете в един камион.

Купувайте премерено
Иначе казано - не се изхвърляйте с покупката на мебели, просто защото така или иначе планирате някой хубав ден да ги притежавате. Да, чудесно е човек да има собствени холна гарнитура, спалня, гардероб, трапезна маса и пр. Това обаче не означава, че трябва да се сдобивате с всички тях наведнъж, особено след като живеете под наем и с мисълта, че това жилище няма да е завинаги ваше. За да разберете какво имаме предвид, е достатъчно да си представите колко камиона ще бъдат нужни, за да пренесете всички тези вещи към следващата квартира (която, по законите на Мърфи, със сигурност ще бъде в напълно противоположната част на града).

Освежавайте смело
Тук, разбира се, отново важи правилото да бъдете премерени. Споделете предварително с хазяите си, че смятате да пребоядисате стените, защото така апартаментът ще стане по-приятен за живеене (съответно и по-уютен за вас). Те със сигурност няма да ви откажат да стартирате това начинание, защото това всъщност е изгодно за тях в дългосрочен план.

Перфектният интериор за перфектната квартира
Владейте пространството
Ако квартирата ви е тип боксониера или гарсониера и ви се налага да сместите в едно пространство хола и спалнята, то непременно трябва да се обзаведете с гарнитура TRANSFORMER от Como, която съчетава удобството на диван с комфорта на спалнята. Също така ви съветваме да заложите на модел с вградена ракла, който ще ви спести още повече пространство и излишни разходи по други мебели. Не на последно място, изберете диван в неутрален цвят, който би подхождал на всяка обстановка, защото не се знае как ще изглежда следващата ви квартира.

Перфектният интериор за перфектната квартира
Заложете на лекотата
Както споменахме, важно е когато живеете под наем, мебелите ви да бъдат възможно най-оптимизирани. А това означава и че трябва да са и удобни за пренасяне. Затова вместо стандартните фотьойли и табуретки, може да опитате с така наречените чували за сядане, като например модел Easy от мебелен хипермаркет Como. Освен че са изключително комфортни за сядане, в същото време те са и далеч по-леки и практични.

Дайте воля на въображението си
Разгърнете креативността си като използвате различни аксесоари, за да освежите и разчупите обстановката. Много семпло, но в същото време изящно и стилно решение е да поставите в някой от ъглите на стаята си висока ваза. Тя може да бъде празна или пък със сухи цветя.

Перфектният интериор за перфектната квартира
Вместо на стандартното осветление пък може да заложите на стоящ лампион в нестандартна форма, най-добре изработен от топли естествени материали.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 14.03.2014|16:35
Има много оригинални и практични решения за интериора, които сега вни помагат да се справим и с по-малките пространства.
11
Не е посочен 14.03.2014|16:10
Според мен за квартирата основното е да имаме практични мебели, както и да не забравяме дребните детайли , които внасят уют - цветята, статуйки, шантави чаши и пр.
10
Не е посочен 14.03.2014|15:26
Наиситна са много добри идеите! :) Но тези "барбаронестите" много скъпи, сякаш 100+лв. за един фютьойл ми се вижда страшно много!
9
Не е посочен 14.03.2014|12:59
Определено ми беше много интересно да прочета по темата.
8
Не е посочен 14.03.2014|10:03
Наистина съветите са ценни.
7
Не е посочен 13.03.2014|17:01
Много уютни квартири, това си е супер лукс по нашите стандарти, макар че кой както си го направи.
6
Не е посочен 13.03.2014|16:36
Много яко .
5
Не е посочен 13.03.2014|15:48
За съжаление основният проблем е теснотията, тъй като се гледа да се спестят пари, а така трудно де постига уют.
4
Не е посочен 13.03.2014|14:41
да,важно е всичко да е практично и лесно за носене :)
3
Не е посочен 13.03.2014|14:32
много полезна информация.
2
Не е посочен 13.03.2014|12:35
Зеленото много успокоява .
1
Не е посочен 13.03.2014|12:05
Много полезни съвети.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay