Пикантна сусамова сьомга

Ако търсите нов начин за приготвяне на сьомга, опитайте тази пикантна сусамова сьомга. Подобно на любимата риба тон със сусамова кора, тази сьомга е покрита със сусам, който придава хрупкавост и вкус. 

Пикантна сусамова сьомгаSpicy Sesame Salmon/PHOTO: LUCY SCHAEFFER; FOOD STYLING: MAKINZE GORE

Можете да мариновате сьомгата предната вечер, за да направите вечерята още по-бърза. Сьомгата престоява в пикантна марината поне 4 часа. Въпреки че, разбира се, можете да пропуснете маринатата и просто да покриете сьомгата със сусам, ако искате по-бърза вечеря.

Ето как да приготвите тази вкусна сусамова сьомга:

Необходими продукти:

1/4 ч. соев сос

2 с.л. сусамово масло

малко парченце джинджифил

2 скилидки чесън

3 с.л. сос Срирача

1 белтък

2/3 ч. сусам

4 филета от сьомга

1 ч. майонеза

2 ч.л. сок от лайм

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте соевия сос, маслото, джинджифила, чесъна и 1 супена лъжица Срирача. Поставете сьомгата в марината. Покрийте и охладете за най-малко 4 часа. 

Включете фурната да загрява на 200°C. Разбийте белтъка и го изсипете в плитка купа, а сусама сложете в друга плитка купа. Извадете едно филе от маринатата, като излишното количество трябва да се отцеди. Потопете в белтъка, след това в сусама. Поставете в тавата. Повторете с останалата сьомга.

Печете около 15 минути. 

Междувременно в малка купа разбъркайте майонезата, сока от лайм и останалите 2 супени лъжици Срирача.

Сервирайте сьомгата с пикантната майонеза. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay