Ако търсите нов начин за приготвяне на сьомга, опитайте тази пикантна сусамова сьомга. Подобно на любимата риба тон със сусамова кора, тази сьомга е покрита със сусам, който придава хрупкавост и вкус.
Spicy Sesame Salmon/PHOTO: LUCY SCHAEFFER; FOOD STYLING: MAKINZE GORE
Можете да мариновате сьомгата предната вечер, за да направите вечерята още по-бърза. Сьомгата престоява в пикантна марината поне 4 часа. Въпреки че, разбира се, можете да пропуснете маринатата и просто да покриете сьомгата със сусам, ако искате по-бърза вечеря.
Ето как да приготвите тази вкусна сусамова сьомга:
Необходими продукти:
1/4 ч. соев сос
2 с.л. сусамово масло
малко парченце джинджифил
2 скилидки чесън
3 с.л. сос Срирача
1 белтък
2/3 ч. сусам
4 филета от сьомга
1 ч. майонеза
2 ч.л. сок от лайм
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте соевия сос, маслото, джинджифила, чесъна и 1 супена лъжица Срирача. Поставете сьомгата в марината. Покрийте и охладете за най-малко 4 часа.
Включете фурната да загрява на 200°C. Разбийте белтъка и го изсипете в плитка купа, а сусама сложете в друга плитка купа. Извадете едно филе от маринатата, като излишното количество трябва да се отцеди. Потопете в белтъка, след това в сусама. Поставете в тавата. Повторете с останалата сьомга.
Печете около 15 минути.
Междувременно в малка купа разбъркайте майонезата, сока от лайм и останалите 2 супени лъжици Срирача.
Сервирайте сьомгата с пикантната майонеза.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |