Пиле по италиански

Пиле по италиански

Това ястие е много вкусно и подходящо за средиземноморската диета. 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

500 гр. пилешки гърди

сол

черен пипер

1/2 глава лук, нарязан

2 чушки, нарязани

2 тиквички, нарязани

2 скилидки чесън

1/2 ч. л. риган

1 ч. пилешки бульон

1 консерва домати

1/4 ч. листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте зехтина. Подправете пилешкото месо със сол и черен пипер и гответе до златисто, около 8 минути от всяка страна. 

Извадете го в чиния.

Добавете лука и чушките в тигана и гответе около 5 минути. 

Добавете тиквичките и гответе още 3 минути. 

Добавете чесъна и оставете за още 1 минута. Добавете ригана. 

Добавете бульона и доматите и оставете да къкри около 10 минути. 

Върнете пилето в тигана и разбъркайте, за да се покрие със сос. 

Сервирайте с пресен босилек. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay