Планиране на сватбената визия: от прическа до маникюр

Кога и как да започнете да се подготвяте за сватбата си

Планиране на сватбената визия: от прическа до маникюр

Избрали сте датата, запазили сте ресторанта, избрали сте цветята и сте поръчали тортата. Но замисляли ли сте се какво ще правите с косата и кожата си? Първо трябва да измислите какво искате- нещо меко и бронзово, нещо нежно и романтично. Искате ли аксесоари или не? Венец от цветя? Воал?

Но косата и гримът не са единствените аспекти на визията за сватбения ден, за които трябва да помислите преди големия ден. На какъв аромат ще се спрете? Ще носите ли нещо ново, нещо старо, може би дори нещо назаем? Важно е да планирате кога да си направите различни процедури на кожата, дали ще си поставяте различни удължители, когато ще започнете да оформяте веждите си в желаната форма и още хиляди детайли, за които трябва да се сетите на време. За щастие, ние сме тук, за да ви помогнем. Ето какво и кога трябва да направите и запазите, за да върви всичко по план:

6 месеца преди сватбата: Започнете да планирате процедурите, свързани с кожата на лицето ви

Всяка жена иска да има перфектна кожа, особено когато е булка. Повечето от нас имат различни несъвършенства- петна, суха кожа, зачервявания и т.н. Добре е 6 месеца преди сватбата да посетите козметик, за да обсъдите какви са проблеми с вашата кожа и как ще се справите с тях. След това е добре да посещавате козметика си поне веднъж на 4 седмици и освен това да си правите различни маски, които да подпомагат процеса.

Последната процедура, която ще си направите, трябва да бъде поне 2 седмици преди сватбата, за да може кожата ви да се възстанови напълно до важния ден.

6 месеца преди сватбата: Запазете си час за грим и уговорете пробен грим

Ако наистина трябва да запомните нещо от тази статия, това е ЗАПАЗЕТЕ СИ ЧАС ЗА ПРОБЕН ГРИМ. Толкова много булки смятат, че това е излишен разход и след това плачат в деня на сватбата си, че изобщо не си заслужава да поемате този риск. Сутринта на вашата сватба трябва да бъде спокойна. Не бива да се ядосвате и да се разстройвате. Ако предварително знаете точно как ще изглеждате, ще постигнете това спокойствие. Също така е важно да имате доверие на своя гримьор, а това доверие се гради с опита.

6 месеца преди сватбата: Запазете си час за прическа и изберете прическата, която искате

Нещата с прическата са същите като с грима. Абсолютно задължително си направете пробна прическа. Обаче преди да си направите пробна прическа, трябва да измислите каква прическа искате- дали ще бъде кок, къдрици, плитка и т.н. Намерете своя фризьор, запазете си час за деня на сватбата и направете поне една пробна прическа. Вече обяснихме защо това е толкова важно.

Планиране на сватбената визия: от прическа до маникюр

3 месеца преди сватбата: Оставете веждите ви да пораснат

За да имате перфектните вежди, трябва да имате на разположение всички възможни косми. Оставете веждите си да пораснат, след което посетете наистина добър козметик, на когото вярвате. За 3 месеца би трябвало съвсем спокойно да стигнете до желаната форма.

2 до 3 седмици преди сватбата: Измислете какво ще правите с миглите си

Обмислете ситуацията с вашите мигли. Ако имате нужда от удължаване на миглите, най-подходящото време за това е около 2 седмици преди сватбата. Изкуствените мигли издържат между 4 и 6 седмици, така че е най-добре да ги направите 2-3 седмици преди сватбата. Така ако нещо се обърка, ще имате 2 седмици да се справите със ситуацията, а пък ако всичко е наред ще имате красиви мигли 2 седмици преди и 2 седмици след сватбата.

3 дни преди сватбата: Маникюр и педикюр

Ноктите са изключително важна част от визията на булката, тъй като ръцете са на фокус през целия ден. Помислете за това какъв маникюр искате поне месец преди сватбата, но самото изпълнение на маникюра и педикюра трябва да бъде 3 дни преди сватбата, за да не се съсипе до големия ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay